nova97 benim de evim 2+1 , bir odaya hep çocuk odası olacak fikriyle eşya almadım. Eşimin bekar evinden kalma yeni gibi bir ikili koltuğu vardı onu koyduk. Şimdi koltuğu attık bebek odasına çeviriyoruz.. oturma odası mantığını hiç anlamamisimdir😅 salonda oturmuyor musunuz zaten? Misafir odası, oturma odası mantığı çok eskilerde kaldı bence, eviniz 3+1, 4+1 ise okey ayrı bir oturma odası yapın ama 2+1 evde bebek odası mı oturma odası mı derseniz tabiki bebek odası olmalı.. evet 2 yaşına kadar sizin odanızda uyuyacak ama, ayrı bir odasının ve duzeninin olması sizin için de ayrı kolaylık. Yatak odasına sıkışıp kalmaktansa çocuğun konforu için de özellikle huysuz geçen gecelerde oda büyük kolaylık olacaktır. Büyük konuşmamak lazım ama 2 yaşından sonra yavaş yavaş kendi odasında alıştırmak lazım. Çocuk bence o odanın anne babaya ait bir yatak odası olduğunu, kendi odasının ayrı olduğunu anlamalı. Sadece uyuyacak alt tarafı diye düşünmeyin, evin içinde kendi alanı olmalı, belli bir yaşa kadar oyun odası belli bir yaştan sonra yatak odası olacağını bilmeli.. 3-4 yaş bu dönem için biraz geç bence, en azından 3 yaşına doğru alıştırmalara başlanmalı, ki uzmanlar da bu şekilde öneriyor. Benim de evim büyük değil, standart 2+1 ama odanın büyüklüğünce bebeğime güzel bir alan yapmak istiyorum. O oda er geç çocuk odası olacak zaten anca 1-2 yıl ertelersiniz😅 çocuk olduktan sonra ev içinde değişiklik daha zor, bence doguma yakın hazırlamak daha kolay ve mantıklı ama tercih meselesi tabi ☺️