fatgume Kızlar bi kaç seferdir 14/8 çıkıyor tansiyon doktorum 14/9 üstüne çikarsa hemen gel dedi bunu nasıl düşürebilirim
ikiemanetinannesi fatgume tansiyon yükseldiğinden erken doğum yaptım diyebilirim . 14/9 13/8 13/9 14/8 15/8 gibiydi. 2 gün baş ağrısı çektim ha düştü ha düşer diye bir çok şey denedim. Sağlık ocağına gittiğimde hamilelik saatte bir değişen bir durum bugün düştü yarın iyiyimle olmaz acile gitmenizi tavsiye ediyorum dedi. Bede akşam olsun annem işten gelsin yemek yiyelim ölçeyim derken 13-14-15-16 oldu küçükse 8 de takılı kaldı. Acile gittiğimde büyük 22 ydi. Sonra tansiyon 11-12 lere düştü sen iyisin bide bebeğe bakalım dendi nst de kalp atışları 190-200 oldu. Acil sezaryene alındım.bebeğin kalp ritmi artmıştı.Doktorlara benim yüzümden mi doğdu diye sordum her ne kadar yok erken gelmek istemiş deselerde hala neden 14 ü gördüğümde gitmedim ki derim. Yani sizin aynı olacak diye birşey yok ama 13/9 a bile şuanki hamileliğim deki doktorum yüksek diyor. Yemeklerden hemen sonra ölçmeyin önce uzanın dinlenin baş ağrısı vs olursa zaten evde düşmesini beklemeyin. Tansiyon gerçekten ciddiye alınacak bir durum.
senaa9626 Limon çok hızlı düşürüyor benimde bazen böyle çıkıyor hemen limon yiyorum ya da limonlu su içiyorum
llFatma fatgume tuzu kes ve limon sık kullan salatlarda. Ben yürürken bile tansiyon çıkıyor üzüntü stres yasak. Annemi çağırdım o bakıyor şimdi sağ olsun. Benim 15.9 Lara kadar çıkmıştı çocukta da 3 hafta karın çevresi gerileme yapmış tansiyon çok sinsi bir hastalık ya. Dikkat etmezseniz gebelik zehirlenmesi yaşarsınız alllah korusun 2-3 güne bir doktor kontrolum var. 37. Haftada mutlaka doğum olacak 17 günüm kaldı Allah’ın izniyle şafak sayiyorum
fatgume llFatma benimde 35.haftada gün verilcek 37 de doğum olacak sanırım inşallah sağlıkla kucağımıza alırız
alprn2 Mutlaka doktora git canim çok ileri haftadaysan ve durum ciddiyse yatış sağlıyorlar ama yemeğinden içmesine çok guzel bakılıyor dengede tutuluyo bebeği sürekli nst ile takip ediyorlar tavsiye ederim
fatgume alprn2 bi çocugum daha var bırakıcak kimsede yok biraz zorlanıyorum ama evde dikkat ediyorum yemeğe falan az kaldı