Kızlar evime taşınalı 1 sene olacak . Evimin karşısındaki sağlık ocağında yer olmadığı için başka mahalledeki sağlık ocağına gidiyorum. 7 aylık Hamileyim ve öğretmenim çalıştığım yer farklı bir ilçede 1 saatlik yola gidip geliyorum. Döndüğümde ise kendi sağlık ocağına yetişemiyorum. Evimin karşısındaki sağlık ocağına varışım saat açısından 3.45 veya 4 oluyor. Ötekine gitme gibi bi şansım çok az. Neyse evimin karşısındakine gittim ben burdan kan tahlili sonucunu göremiyorum yorumlayamam . E nabızdan bakalım dedi sonra kendi sağlık ocağına git çok uzak değil kendi doğum doktoruna git gibi cümleler kurdu . Zaten tahlili bile farklı ilçede okuldan izin alarak gidip verdim . Kendi sağlık ocağım bizden uzakta . Ben de bu halde nasıl gideyim küçük çocuğum da var aracım yok ben gidene kadar kapanır orası dedim . Doğum doktoruna git dedi ….
Çok mu zor tahlil sonucu yorumlamak? Saglık bakanlığını aradım olayı anlatmak için . Telefondaki bayan da doktor bakmak zorunda değil hastası değilsin gibi cümleler kurdu . Ama 7 aylık hamileyim küçük çocuğum var aracım yok dedim . Olsun hasta değilsin dedi . Kan pıhtılaşmam var kan sulandırıcı kullanıyorum varis çorabı kullanıyorum dedim . O da tersledi beni . Yanlış bir şey mi yaptım haksız mıyım nereye daha şikayetimi mağduriyetimi belirtecegim bilmiyorum suçlu oldum . Vatandaş değil miyiz oraya kadar bu halimle kasılmalarımla varis çorabımla küçük çocuğumla yürümeli miyim ? Nasıl yetişeceğim peki ?