NilVibe Gebelik şekerinden dolayı riskli gebeliğe yönlendirildim çok moralim bozuk, bebeğimin sağlığını etkiler mi bu durum 😢 şekerim bayağı yüksekmiş çünkü, zaten olmasa şaşardım tüm ailemde şeker var
_Umayinannesi NilVibe şeker ölçümlerin kaç çıkıyor. Bendede çıktı şeker şuan insülin kullanıyorum. Artık kasmıyorum kendımı ilk zamanlar çok stres yaptım gecıcı durummuş doğum sonrası normale dönüyormuş.
NilVibe _Umayinannesi 75 mg yüklemede 1. Saat 195 2. Saat 165 çıkmıştı sonra 100 mg yaptıracağım ekledik bunda 1. Saat 251 çıkmış 2. Ve 3. Saate de yüksek dedi ama onlar düşmemiş e nabıza göremedim :( benim tüm ailemde var şeker doğumdan sonra da devam ederim gibi geliyor insüline. Artık hiç tatlı bir şey yemiyor musunuz? İnsülin kullandığınız dan beri.
Mrh16 _Umayinannesi kaçıncı haftada çıktı şekeriniz ve nekadar süredir kullanıyorsunuz insülin acaba diyetisyen falan yönlendirmedilermi öncesinde direk insülinmi başladılar
_Umayinannesi NilVibe Benım gebelikten önce şekerim yoktu ta ki şeker yüklemesi yapılana kadar. Şeker yüklemesi yapıldı açlık 1. Saat 100 çıktı doktor açlık şekerin yüksek olması gereken 90 95miş. İki hafta diyet yaptım ölçüm yaptım hep aynı düzeydeydi. İnsüline başladık sabah akşam 2 doz. Yıyorum ama dikkat ediyorum. Tatlı yesemde tabak tabak degılde tadımlık nefsimi köreltmek için. Takibi yapan eve yürüyüş yap bol bol dedi. Şimdilik böyle 30+3 az kaldı diyip sabrediyorum
asdffoo NilVibe benim suyum fazla kilosu fazla şekerden dolayı işte :( Dikkat etmek lazım beslenmeye ben arada kaçamak yapıyorum 35 haftayım bu hafta da hastayım boğazım çok arğuyor
NilVibe asdffoo çok geçmiş olsun, hamileyken yapmamak mümkün olmuyor ki malesef bir yere kadar tutsak bir yerde canımız olmadık bir şey çekiyor, yesen dert yemesen dert
NilVibe asdffoo ben tutamadım kendimi droktorun yanında istemsiz gözyaşlarım aktı doktorda beni bırakmadı 15 gün sıkı diyet yapcaz tekrar test yapıp ona göre karar vercez dedi, bu sefer inşallah düşer🤲
NilVibe _Umayinannesi Allah yardımcınız olsun zor bir süreç bildiğim kadarıyla doktorlar tokluk şekerini sevmiyormuş, o yüzden doğumdan sonra bırakırsınız Allahın izniyle. Benim tokluklar yüksek malesef. Bütün ailemde de olduğu için gebelikten sonra da insüline mahkum olmaktan korkuyorum. Ama kaçınılmaz sonum, sadece bu kadar erken olması üzüyor sanırım beni. Beklemediğim bir şey değildi aslında şeker kendimde.
nazli0306 NilVibe 50 mg lik yapıldı 143 çıktı sonra 75 mg yapıldı 192 çıktı gebelik şekeri var dahiliye git dediler gelişimi haftası ile uyumlu denildi hep 25 haftalık iken 800 Gr di şuan 26+3 üz
NilVibe nazli0306 bana ilk 75 le başladılar 195 çıktı sonra 100 yaptılar 251 çıktı beni dahiliye değil direk riskli gebeliğe yönlendirmek istedi doktorum, sonra diğer kan sonuçlarıma bakınca 15 gün diyet yap dedi ona göre riskli gebeliğe yönlendirecek ama dahiliyeye yönlendirmedi. Size insülin falan başlamadılar dimi. Şekerlerimiz yakın sanırım birbirine
nazli0306 NilVibe başlanmadi dahiliye pazartesi günü gidicem sanırım orası karar verecek ama yakın benim 192 çıktı 75 mg likda umarim sorunsuz geçer sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize 🤲
nazli0306 NilVibe merhaba canım bugün dahiliye ve diyetisyene gittim şeker ölçüm cihazı ile ölçüm yapmami söylediler sekeei çok yüksek görmediler aslında 15 gün sonra endokrinoloji ye gitcem orada kesinlesicek dediler yaptığım takibe gore
NilVibe beautiful_ benim tüm ailemde var şeker yani baba tarafımda komple. Babaannem halam ben kendimi bildim bileli insülin kullandılar babam yıllarca direndi en son oda başladı. Evde hep şekerimi ölçerim ben de. Bende ki tuhaflık tstlı şeyler yediğimde şekerim yükselmek yerine düşüyordu. Ben de sistem komple bozulmuş sanırım. Neyse gebelikte de testi yaptırmadan bir iki hafta önce ağız kuruluğu yaşamaya başladım. Bunlar var yani sadece. Bebekle ilgili ise herhangi bir şey yok su fazlalığı ya da iri bebek gibi.