Kahve, bitter çikolata ve genellikle sıvı beslenme👌
Anestezi etkisi geçince ilk kalkışı yaptırırlar, evet ilki biraz zor olabilir derin nefes al ver 👌
Saat başı 10 dk yürüyüş yap mutlaka(yattıkça yatmak istersin ve her gecikmede kalkmak zorlaşır asla uzun süre yatma,yürüdükçe iyileşirsin) 👌
Katı gıdaya girme, ben pişman oldum sen olma.. Önce gaz çıkarmanı beklicekler, sonra büyük tuvalete çıkmanı, çikinca taburcu ederler👍 o yüzden rahat çıkmak için bulursan kayısı hoşafı iç, bulamazsan direk kayısının kendini ye👌 meyve sularının içindeki meyve oranına ben güvenmiyorum genelde hep aroma var, o yüzden direk kendini yesen daha iyi (nesu marka meyve suyu vardı cam şişe bulursan ondan al ama o hoşaf gibi çünkü👌)
Bebeğini emzirirken dik dur, konforunu ayarla ki, belini ağrıdan koru👌
Sütün başlarda azıcık gelir, bestlak damla veya başka takviye kullanabilirsin süt artırmak için (dut kurusu hoşafı da çok etkili oldu bende)👌
Bebeğe mamayı biberonla verme, insülin şırıngası kullan (onun damlaları yumuşak normal şırınga gibi değil) hemşire bize öyle gösterdi biz öyle verdik👌
Memeye alışması için de, meme ucuna mamayı damlat, bebek ordan alsın mamayı, emdikçe ister zaten o sen ağzının kenarından sık memene👌
Meme ucu için kremler kullan mutlaka, hatta gümüş kapakçık kullan👍
Düzenli pansumanlarını yap, sonrasında sargı açılacak zaten yara yeri açık kalıyo bant olmuyo, o zamandan itibaren fırsat buldukça çevresini böyle fırçayla okşar gibi yap, minik dokunuşlar yap hani ellerinle hafif kaşır gibi de yapabilirsin (ilerde uyuşukluk hissiyatını azaltıyor) 👌
Bebeğinle bol bol ten tene yap, koklaşın ve hep mutlu ol 🤗🥰😍