tugbakalkan Hayırlı olsun şimdiden sağlıkla gelsin bebişin, ben ilk doğumu planlı olarak ve kendi isteğimle sezeryan oldum devlette oldum hatta o zaman böyle şuanki gibi illa normal doğum olacak diye bir zorlama yoktu suni sancı kesi atılması vs bunlar bana göre değil birde hastanede normal doğum yapan bir kaç kişiye şahit oldum ve bu bende travma oldu o yüzden ben iyiki de sezaryeni seçmişim çevremde boş konuşan çok insan vardı önemli olan benim kararım sonuçta, spinal anestezi oldum asla acıtan bir iğne değil kıl gibi incecik sinek ısırması gibi bir his oluyor ve sonra hemen uyuşuyorsun zaten sakinleştirici de yaptıkları için korku vs hiç bir şey olmuyor ve doktorlar hemşireler hep başımda benimle sohbet ettiler toplamda 15 dk sürdü ve kızımı görünce zaten her şeyi unuttum ilk gün biraz zor geçti evet o de çok çok normal yani iki gece kaldım hastanede ha bide sezeryan olunca süt gelmez diye bi hurafe var malum ama ben odaya çıktığım anda emzirdim kızımı zaten süt hormonuyla doğum şeklinin alakası olamaz, evime gittiğimde hemen duş aldım rahatladım asla hareketsiz kalmadım ve doktorum bana kan sulandırıcı iğne ve varis çorabı kullanmamı söyledi bunlar çok önemli ödem pıhtı vs olmaması için mutlaka sende sor doktoruna bir de ben 1 hafta sonra korse takmaya başladım yine doktorum demişti tabi ve korse inanılmaz iyi geldi hem hareket ederken çok destek oluyordu hemde iyileşmemi hızlandırdı ben 1 hafta 10 içinde tamamen ayaklanıp gündüz evde kendi başıma kalıyordum benim ilk sezeryanim çok güzel geçti darısı ikinciye inşallah ❤️