Cansu424 aslliasya İlk kızım doğmadan önce arka arkaya istiyordum fakat doğduktan sonra asla yapamayacağıma karar verdim ve 8’sene sonra şimdi hamileyim . ben hiç hazır olamadım maalesef çocuğum kardessiz kalsın istemedim hem yaşım geçiyor hemde kızım büyüdü diye kalkıştım. Ben aynı anda 2-3 çocuğa bakabilcek kapasitem yok maalesef yapanlara hayran kalıyorum cok buyuk ozveri kişi kendini bilcek biriyle ve kendimle anca ilgilenebiliyordum.şimdi kızım kendi giyiniyor banyosunuda kendi yapmaya başladı yükü üzerimden yarı yarıya düştü sayılır bu şekil benim karakterime daha uygundu bole oldu kendinizi en iyi siz bilirsiniz 🥰
cidoela Cansu424 ne kadar haklısın seninle aynı dusuncele sahibim 10 haftalık oldum kızım 13 yanında ona daha söylemedim LGS ye girecek kafası dağılmasını istemedik 2 sene öncesine kadar çok istedi kardeş bu sene artık istemiyorum dedi ben kendimi anca hazır hissettim hepimize bebeklerimiz sağlıkla gelsin 🙏🙏
[silindi] ben hep en fazla 2,5 yaş mantığındaydım size biraz tuhaf gelebilir🤣 biz 5 kardeş peş peşe büyüdük çok güzeldi hiç arkadaşa ihtiyacımız olmadı. çocuğumun yenidoğan dönemi çok zordu ilk 2 ay hastanelerde sabahladık ama yine de aynı düşüncedeydim. sadece bi süpriz oldu ve oğlum 10 aylık şuan 5 aylık hamileyim🤣 olsun diyorum demek ki araları 1 yaş olacaktı🤣 manifestin kralını yaşadım resmen. yenidoğan dönemi psikolojisine rağmen yine de umutsuz değilim benim çocukluğum gibi arkadaşsız kalmayacağı için çok mutluyum. gebelik sonrası da hemen toparlanabiliyorum çok şükür vücut olarak. gebelik şekeri yaşamama ve normal de de şekerim olmasına rağmen sanırım fazla cesaretliyim😂ya da toplumun genel demesi gibi yaş genç olunca daha kolay geliyor. 24 yaşındayım. şuan için 2 çocuk iyi ama sonrasını bilmiyorum:)
[silindi] [silindi] bir de şansım oğlum çok büyümeden kıskançlık duygusunu çok yüklenmeden kardeşi olacağı için de mutluyum. ihtiyaçlarının yarısı da ortak olacak ikisinin küçük olduğu için. uyku saatleri düzenleri vs neredeyse aynı olacak.
sumeyye6506 esra_1309 valla canım benim. Oğlum Mart’a 3 yaşına girdi 11 haftalık hamileyim aralar 3.5 olucak işte oğlum bana çok düşkün ben çevremde akraba eş dostan gördüğüm ile fikir edindim mesela okula başlasa diye düşündüm önce sonra bebekle çocuğu okula bırak çocuğun ödevleri zor olur diye dedim aradan çiksin okula başlamadan😂
kbragldmr aslliasya oğlum 3 buçuk yaşında çok zor bi çocuktu hâlâ oyle başta hiç istemiyorum ikinciyi şimdide 1 senedir deniyorum olmuyo diyorum keşke daha önce hamile kalmak isteseydim 🙄
yonca11 Daisyy000 benimde kızımla oğlum arası 2.5 olcak 2. Gebeliğim plansız oldu açıkcası nasıl bir süreç beni endişelendiriyor açıkcası
Daisyy000 yonca11 4 aylık oldu ufaklik. Asla ilk çocuktaki gibi olmuyor, kendi kendine büyüyor sanki 😂 Valla ben çok zorlanırım diyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı. Abiside kardeşini aşırı seviyor, gözünü açar açmaz hemen yanına geliyor ,konuşuyor öpüyor
aslliasya _momyy bence yardımı olcak biri varsa o da eş olmalı, yardım algısınada karşıyım onun da evladı sonuçta ama en önemli eş desteği bence psikolojik ve bedensel olarak eşlerden yana şanslı olmayı diliyorum
_momyy aslliasya kesinlklee öyle eşin de aslında görevi ama yaşadığmız büyüdğümüz toplumda maalesef bunlar hayal kalıyor erkek işe gider kadın çock bakar kafası dağılmaz evin içindekinin yardımı çok başka tabiki sen bi duşa girerken oyalaması bile çok büyk bşy hani o evde otrusn baksn ben bi gezim de değil ev dışında da yardmı olan oldumu güzel oluyor bi yere gitmek istesen bırakırsn hemn gider gelirsin kafan rahat yani herşeklde artısı çok eksisi asla yok ama işte yardım eden yok 🤷🏻♀️ eğer varsa durma yap derim çok güzel oluyo ikisi bi arada kızım yalnz büyüdü arkdşı da yoktu burda çok üzülüyodm ona ama oğlanlar öyle olmıcak kmseye gerk kalmıcak beraber oynıcaklar sıkılmıcaklar
umranyldz Bencede en az 3 yıl olmalıydı ama öyle olmadı malesef malesef de demek istemiyorum nasip böyle olması gerekiyormuş benim 9 aylık kuzum var 3 aylık hamileyim öğrendiğimde çok üzüldüm ağladım ama iş işten geçmiş oldu çok düşündüm yapabilirmiyim diye inşallah ikisinde yetebilirim😥
aslliasya umranyldz bence kesinlikle yetebilirsin , yetememekten kastın nedir biz çocukluğumuzda tam olan şeyler neydi ? Bence bir çocuğa travmalı bir çocukluk verilmediği sürece bu öz bakım eksikliğiyle olucak şeyler değil. sorunlu anne babaların sağladığı bir durumdur , bunlar olmadığı sürede eksik veya tam hep mutlu huzurlu olmayı hedefleyen anne olmalıyız dört dörtlük olmak bizede haksızlık 🌸
umranyldz aslliasya yani çok haklısın biriyle ilgilenirken öbürünü tek bırakmak tan bişeylerden geri kalmasından korkuyodum ama saolsun eşim hep destekçi bu konuda inşallah hayırlısıyla 2 side büyüyüp gider