ddamserc
Benim dün ikili taramam vardi canim yaptirdim cok sükür temiz cikti icim rahatladi bi ultrason bi tüp de kanla yapilio zaten bence o süpheyle yasicagina yaptir icin rahat etsin yada ona göre kendini hazirlarsin. Hic birimiz evladimizdan vazgecmicez sonucta bilinclenip kendimizi hazirlamis oluruz Allah korusun öyle bi durumda hersey bizim icin. İnsallah saglikla dogsun bebeklerimiz ☺️
Nebahathumeyra
Kesinlikle yapılmaması taraftarıyım. Sonuçlarda hiç bir garanti Yok. Var dediği Yok çıkıyor yok dediği var çıkıyor. Böyle bir sonuçta niye kendime eziyet edim hamileleiğimi zehir edim. Riskli grupta olan arkadaşımın bebeği sapasağlam doğdu hamileleik boyunca göz yaşı dökmüştü bebek hasta diye herşeyi normal çıkan kuzenimin bebeğinin doğduktan 1 ay sonra down sendromlu olduğu ortaya çıktı. Yani hiçbir gereği olmadığını düşünüyorum. Sonuçlar kötü çıksa bile yapılacak bir tedavi yöntemi Yok. Sonuç kötüyse kötü iyiyse iyi diyip orda kalıyor. Kötüyse uygulanacak bir çözüm Yok. Ve zaten dediğim gibi yanılma payı çok yüksek
Xmom
Ben tecrübeli değilim ama yaptırmadım açıkçası arkadaşın dediği gibi kesin bile olmayan herhangi bir kötü sonuç yüzünden hamileligimi zehir etmek istemiyorum. Ne olursa olsun çocuk benim.. hiçbir şey çıkmadan da sorun olabilir, doğumda da olabilir. Yaptırmadığım için de kafamda suphe yok. Tabiki yaptıran da yaptırmayan da saygıyı hakediyor bu benim kendi görüşüm:)
birdirbir
Yaptırdım ve pişman oldum. 190/1 risk çıktı. Kesin de değil ki... Tabi hemen ambiyosentez, cvs falan önerdiler. bunlar girişimsel işlemler. Riskli operasyonlar. Ambiyosentez yaptır diyorlar, sonra seni bilgilendiriyorlar. Bu işlem sonunda, çocuk düşebilir, srtesten kalbi durabilir, suyu sızabilir, enfeksiyon kapabilir. Bunların sorumluluğu sizde diyorlar. Kolay mı ya. Bir ihtimal uğruna, sırf sonucu öğreneceğim diye bu riski almaya değer mi? sonlandırılmayacak, her koşulda devam edecek bir gebelik için, bu riski almak bence çok mantıksız. Haa bi de, tarama yaptır için rahatlasın deniyor da, sonucun iyi çıkacağı kesin mi de iç rahatlasın? Veya doğmadan önce bilmek iyidir. Kendini hazırlarsın deniyor da, öyle bir dünya yok işte. Stres, sıkıntı, üzüntü ile geçecek hamileliğiniz. O üzüntüyle Neye hazırlanacağım? Neyi araştıracağım ben? Öğrenince o süreç “Haaa bebeğim down muymuş? Okey, bir çay daha doldursana” gibi ilerleyecek fln mı zannediyorsunuz siz? Üzüleceksiniz, ağlayacaksınız, ve karnınızda ki bebeğiniz sizin bu halinizden çok kötü etkilenecek. ya hep diyorum ben. Bazen bi şeyleri Bilmemek, çok daha güzel. Ya siz anne olacaksınız. Anne... Doğum yaptığınız da, kokusunu içine çektiğiniz de, gördüğünüzde, dokunduğunuz da, o bebeği zaten her hali ile kabulleneceksiniz siz. Çok daha kolay kabulleneceksiniz hem de. Ha üzülmeyecek misiniz? Tabiki üzüleceksiniz. Ama çok daha kısa sürede atlatacaksınız. Çünkü kollarınızda olacak bebeğiniz. Sizi, o iyileştirecek. Sonlandırılacak bi gebelik için, ambiyosentez, cvs yapılabilir. Doğurmayacağım diyen için, o risk alınabilir. Ama doğacak çocuk için alınmaz. Benim fikrim bu. Tarama diyorlar. Sonuç kesin mi? Değil. Ambiyosentez diyorlar. Eee sorunsuz geçecek mi? Kesin değil. Riskleri var. Gel de çık işin içinden. Şimdiki aklım olsa asla yaptırmazdım...