Kızlar merhaba,
Aslında bu süreçte forumdan biraz uzak kalmak istiyordum, kafamı daha az yorayım diye ama maalesef bu da yolunda gitmiyor gibi hissedince kendimi burada yazarken buldum.
Devlet hastanesinde takipteyim ve aşılama sürecindeyim. Geçen hafta perşembe kontrolümde yumurtam 13 mm’di. Aradan 4 gün geçti, tekrar kontrole gittim ve hala 13 mm olduğunu söylediler. Bu durum beni çok üzdü çünkü hiç ilerlememiş gibi görünüyor.
Toplamda 17 tane folikülüm olduğu söylendi. Doktorum da bu yüzden Gonal-F iğneleri kesti; devam edilirse çoğul gebelik riski olabileceğini belirtti. Ekstra bir ilaç da başlamadı, sadece cuma günü tekrar kontrole çağırdı.
Cuma günü tekrar gideceğim ama doktor açık açık, eğer ilerleme olmazsa bu ayın büyük ihtimalle boş geçeceğini söyledi. Zaten bir aşılama hakkım olduğunu, sonrasında tüp bebek sürecine geçileceğini belirtti. Ben de direkt tüp bebek yapamaz mıyız diye sordum ama önümüzdeki ay için uygun olmadığını, devlet desteği kapsamında önce iki kez aşılama yapılması gerektiğini söyledi (raporum var).
Açıkçası bu süreçte yumurtanın büyüyüp büyümeyeceği konusunda çok umutsuz hissediyorum.
Bu arada bu sürece gerçekten çok dikkat ettim:
- Sağlıklı beslendim (protein ağırlıklı)
- Avokado, badem, ceviz tükettim
- Sigarayı azalttım
Şu an aynı zamanda diyet sürecindeyim, o yüzden ekstra dikkat etmeye çalışıyorum ama psikolojik olarak da zorlanıyorum.
Benim gibi:
- Yumurtası bir süre büyümeyip sonra büyüyen oldu mu?
- 13 mm’de kalıp sonradan ilerleyen yaşayan var mı?
- Bu durumda iğnenin kesilmesi normal mi?
Gerçekten tecrübesi olan varsa yazarsa çok sevinirim 🙏🏻