yasem1 Kızım yürüyene kadar kolay bi bebişti yürümeye başladıktan sonra çok zor bi bebiş oldu. Durduğu yerde durmaz yorulmak nedir bilmez. İstediğinde diretir. Yani karakteri içten gelen bişey bence bu durum. Öğretmenden küsmeyi trip atmayı yere yatıp ayaklarını vurmayı nasıl düşünüp yapabiliyorlar çok şaşırtıcı geliyo bana. Markette annesi babası istediğini almayınca ağlayıp tepinen çocukları görüp annesi babası niye böyle davranmasına izin veriyo gibi saçma bi düşünceye kapılırdım. Yazık anne baba ne yapsın çocuk doğuştan bu skille gelmiş hayata 🤣. Bizim kız da ayaklarını yere vura vura ağlıyo istediğini yapmamız için.
Baklavaseverim LadyX Kesinlikle çocuğun mizacı ile ilgili ya bazı konular tabi ki aile ile ilgili oluyor ama genel olarak mizacı ile ilgili olduğunu düşünüyorum ben
birininkekkokusu LadyX zor bebek kolay bebeği bilmem ama benim beneğim 6 aylık ailemden çok uzakta gurbet geliniyim ve hiçbir desteğim yok. Eşimde genelde çok yoğun çalışıyor. Bütün yük benim omuzlarımda. Doğumdan sonra annemle ailemin evine gittim 50 günlük olunca döndüm gece 3:30 a kadar annem kucağında alıp oturuyordu gündüzde uyursa sadece göğsüne yatırdığında uyuyordu. Aşırı gazlı bir bebekti yediklerime inanılmaz derecede dikkat ettim. Ve aşırı temas ihtiyacı olan bir bebek gündüz uykusu maksimum 10-20 dk uykuya aşırı direniyor hep gözü etrafta sürekli kucakta gezmek istiyordu son bir aydır daha iyi ama hala daha sabah uyuyor mesela tuvalete kalkıyorum anında bağırarak uyanıyor. Bazen inanılmaz kucaktan inmek istemiyor afedersiniz tuvalete bile beraber gidiyoruz. Bazende hızlıca gidip geliyorum ama içerde çığlık kıyamet kopuyor.
birininkekkokusu birininkekkokusu birde sabah 6 da en geç 7 de güne başlıyoruz ben çalışırken bile bu kadar erken güne başlamıyordum. 4. Aydan sonra gece uykusu daha düzeldi ama hala arada gece uyumadığımız oluyor yine de bu haline çok şükür ilk zamana göre çok daha iyi heralde bende alıştım artık bu tempoya
nazife81 birininkekkokusu benim bebeğimde böyle sürekli kucakta gezmek istiyor çok temas bağımlısı gündüz uykusu 10 20 dakika halbuki yediklerime dikkat ediyorum ama nafile (1 aylık bebeğim)🤦
zelaluy LadyX evet maalesef bu bir gerçek ilk kızım doğumu zor emzirmesi yedirmesi yürümesi diş çıkarma herşey zordu şuan 7 yaşında hala mızmız devam ikinci kızım ise onun tam tersi herşeyi kolaydı şuan 5 yaşında bazen varlığını bile unutturuyor o kadar rahat kafam ondan yana . her çocuk farklı. bireysel farklılıklar var o yüzden asla kiyaslanmamali çocuklar her çocuk bir birey ve o şekilde kabul edip sabredip ona göre davranmalıyız
daisy__ Var gülüm var kim ne derse desin bebekte olsa bej kendi fikrimce bu küçük insanların doğarken kendine özgü yapısal karakteristik ve kendine ait huylarıyla doğduklarını düşünüyorum ondan ziyade bebek bu kolay büyüten kim ki sonuçta dünyaya sıfırdan başlıyor ve ne zorluklarla büyütüyoruz kolay değil şu da bi gerçek etrafı ve çevreyi tanımaları için büyüdkçe değişik hareketler vs yapabiliyorlar belki de bu dogdukları karakterin dışına çıkıp artık kendi öz yapısına dönmesine de bağlı olabilir ay çok garipler
Merve-metin LadyX hamileliğim boyunca hep çalıştım son ana kadar ama herhangi bir zorluğu hiç olmadı stres vs olmadı son zamanlar çok kasılmalarım oluyordu oda normaldi zaten 37+0da doğdu onda da 10 gün küvezde kaldı o zaman benim stresim başladı aslında
aslhnkrts9 LadyX ben normalde sakin , sabırlı biriyim mesleğimden olayı , eşim hep sınıfta 30 öğrenci zapt eden karım 2 yaşında kendi çocuğuna güç yetiremiyo diye dalga geçiyordu 😁cidden bazı günler gerçekten sorunsuz geçiyor bazı günler çok fena 😤