Herkese selam anne adayları happy momda çok fazla soru sordum soru cevapladım bence burası bir doğum hikayesi gerekiyor dedim ve 3 ay sonra yazmaya geldim biraz uzun.İlk bebeğime hamilelik geçirdim bebeğim 5 haftalıkken eşimle kan uyuşmazlığı olduğunu öğrenip dünya başımıza yıkıldı doktorlar koruycu iğne olduğunu söyledi ve gerekenleri zamanında yaptırdım ilk 3 ay ful kustum -5 kilo verdim su bile içemiyordum 3 ay atladı rahatladım dedim 5 ayda gebelik tansiyonu çıktı pehriz verdi ve diyet gibi geçti öğünlerim sonra 6 ayın sonuna doğru gebelik kolestazına yakaladım geceleri kaşınmaktan uyuyamıyordum her hafta gidip kan veriyordum karaciğer değerlerime bakıyordu doktorlar böyle böyle 8 ayın sonunda sadece bir gecede boğazda hafif gıcıklık ile öksürük başladı diğer gün hastanelik oldum artık öksürmekten gögüslerim ağrıyor karnımın etleri yırtılmıştı bana bir serum bağaladılar acilde ondan sonrada nts ye bağladı doktor bebeğimin kalbinin 190 attığını söyledi acilen doğuma alındım ameliyat kapısında doktor ile kavga ediyordum ne olur normal ne olur normale alın beni diye yalvarıyordum doktor bebeğin buna dayanamaz kalbi durur dedi o an direk tamam dedim beni ameliyatene sokup sedye yatırdıkları gibi başıma 20 kişi geldi biri gögüseme bir şeyler takıyor biri bone biri önüme perde gibi bir şey çekiyor ben ağlıyorum ama korkudan ilk ameliyatım sezeryana hazır değildim normal doğuma o kadar odaklandım ki sezeryanı bir türlü kabul edemedim doktorlar benim belimden uyuşuturdukları zaman direk yatırdılar be karnıma bir şey sürdüler ben o an kesiyor zannedip uyuşmadığımı söyledim doktorlar beni dahada panik hale girmesin diye genel anestezi verdi ve bayıltılar. Doğumum 2 saat sürmüş bebeğim 35 haftada dünya ya geldi kontrol odasında desteksiz nefes alıyor mu diye bakmaya almışlar ben odaya geldim sonra bebeğim geldi emzirdim falan 10 dakika sonra öksürük krizlerim başladı öksüremiyorum ama karnım çok ağrıyor dikişlerim o gece öksürememkten tıkandım ve kalbim duruyordu bebeğimle bile ilgilenemedim. Sabah oldu ben hastanenin odasında daha da boğulduğum için eve çıkmak istedim doktorlar izin vermedi crp 120 pıhtı riski var ölürüsün dediler bu şekilde kağıt imzalar çıkarsın eşinden ve senden imza alırım dedi bende tamam dedim tek istediğim eve gidip dinlenmekti o odadan çıkmaktı işte kalp krizi emboli yani pıhtı beyin kanması diğer hastalıkları tedavilerini red edip çıktım. Hastanede yaptırdığım test sonucu influenza pozitif gelince neden böyle olduğumu anladım. Eve geldim evin önü 2 metre kar 11 ocak da yaptım doğumumu o merdivenleri öksüre öksüre çıktım asla unutmam o anı. Nefes alamadığım için geceleri oturarak uyumak mı dersin tansiyon dengesizliği mi dersin hormanlar yere çakıldı piskoloji sıfır bebeğimi emziremiyorum ilgilenemiyorum kendim dağıldım eşimle dağıldık o an kendimi bile öldürmek istedim hastalığımın iyileşmesi 1 ay sürdü tansiyonum eski haline döndü birazda olsa toparlamıştım. Şuan 3 ay 10 günlük kızımla çok mutluyuz o dönemler çok kötüydü ama geçti gitti inanın geçmese benimki geçmezdi çok çok çok zordu ama geçti. İyki anne olmuşum iyiki kızımı bu dünyaya sağ salim getirdim. Kızım 14 şubatta dünyaya gelecekti ama sürpriz yapıp babası ile tanıştığım gün 11 ocaktada dünyaya geldi. Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin bir nefeste kurtulun anneler🌸🌸🌺🌺