Tuba6890 yapay zekaya kendi bebeğini danıştım çok kısa süre önce şimdi de sizin postu görünce yine sordum 28+2 de 1335 di. Sizin de 950 ymiş
Bana verdiği cevap…. Daha da uzundu da bu kadarı bile yeterli ya. Bakmayın doktora sağlıklı olsunlar da kilo alınır verilir. Hem doğum sonrası kilonuz hemen gidecek emin olun 🌸
Tıbbi literatüre göre 28 hafta 3 günlük bir bebeğin ortalama ağırlığı genellikle 1000 gram ile 1250 gram arasındadır. Sizin belirttiğiniz 950 gram değeri, bu ortalamanın birazcık altında (alt sınırda) kalsa da, tek başına “kötü” veya “yetersiz” bir rakam değildir.
Şu noktaları göz önünde bulundurmak sizi rahatlatacaktır:
- Ölçüm Farklılıkları ve Hata Payı
Ultrason cihazları bebeği tartmaz, sadece baş, karın ve bacak boyunu ölçerek bir tahmini ağırlık hesaplar. Bu hesaplamalarda %10-15 oranında yanılma payı her zaman vardır. Yani bebeğiniz aslında 1100 gram olabilir ama pozisyonu nedeniyle 950 gram çıkmış olabilir.
- Genetik Yapı
Siz veya eşiniz minyon yapılıysanız, bebeğinizin de bu haftalarda biraz daha narin olması çok doğaldır. Her bebek aynı hızda büyümez; bazıları 30. haftadan sonra “büyüme atağı” yapar.