Selam kızlar, geçtiğimiz 3 haftadır kontrollerde boş gebelik, embriyo oluşmamış deniyordu. Detaylı ultrason istendi, yine embriyo oluşmamış dendi. Beta aldılar 58.567 çıktı, kese haftasına uygun ilerliyordu ama bir türlü embriyoyu göremediler. 20sinde bir kez daha kontrole gel dedi doktor, 21ine kürtaj için geleceksin demişti. Detaylı ultrason bir kez daha çektirmek istedim. Ayrıca hiç alttan muayene yapılmamıştı. Bugün 8+1iz ilk defa alttan muayene oldu USG yapan doktor bu bebek canlı. Ne kürtajı?! dedi. Ben şok oldum, o kadar olumsuz konuşulmuştu ki bu zamana kadar ben kesin boş gebelik olduğuna inanmıştım. Durumu kabullendim, derkennn bebeğimin kalp atışlarını duydum 🥰
Sadece kanama alanı hala mevcut ve embriyo 6+6 gözüküyor dedi doktor. Demem o ki; EMBRİYO OLUŞMAMIŞ BOŞ GEBELİK OLABİLİR gibi bir cümle duyarsanız hemen umutsuzluğa kapılmayın. 8-9 haftaya kadar bekleyin, içinizi ferah tutun ve tek doktorun görüşünü almayın. Beni muayene eden toplam 5 ayrı doktor oldu. Herkes sağlıkla kucağına alsın, kavuşsun evladına 🥰
Uzun oldu kusura bakmayın, benim gibi stres yapanlara bir umut olsun istedim 🌸