Bugün tam 40 hafta olduk kızlar. Yarın sezaryen günüm. Güzel nir hamilelik geçirmiştim bulantı vs dahi olmamıştı. Arada kan şekerim düşüyordu o kadar. Bu süreci 7 kg alarak bitirdim. Başından beri beslenme uzmanına kontrole gidiyordum 1,5 ayda bir. Amniyotik sıvı fazlalığı yüzünden bir ara stres yaşamıştım onu da yine beslenmeyle çözmüştüm hatta şeker şüphesinden kaynaklı şeker yüklememi 4 saat üzerinden bakmışlardı ama çıkmamıştı. Sonraki kan vermelerimde de çıkmadı tam tersi düşük kan şekerim vardı. Ama bebek önde gidiyordu. Şeker çıkmayınca sorun görmedik. Evde takipte etmedim. Bebek 4 kgyu çekti geçen hafta ve şok yaşadım doktorumla. Çok hızlı kg almaya devam ediyordu ben son 1 ay biraz rahat beslendim acaba ondan mı diyorum. Yani akşam çayında tatlı yedim. Ama bedensel bir kilo artışı çok minumum olmuştu. Cuma günü doktorum cihaz alıp şeker takibi yapmamı istedi. İlk gün normaldi ama akşam geç profiterol yiyip ertesi sabah baktığımda biraz dengenin şaştığını gördüm ve çok üzüldüm. Son zamanlarda bünyem şekeri çok işleyemedi ve bebek çok fazla kg aldı diye. Bugün takibimin 3. Günü ama çok düzensiz olmadığını sadece geç yediğim tatlı da dengenin şaştığını vücudumun tolere etmekte geciktiğini gördüm. Ctesi günü çok ağladım nasıl farketmem bu durumu diye. Ama artık kabullendim. Bazen ne yaparsan yap bazı sürprizler oluyor. Gebelik eğitimine katıldım plates yaptım, genel olarak beslenmeme dikkat ettim, son ana kadar çatlamadım bile taki bebek 4 ü aşana kadar. Şimdi yarın sezaryenim var. İnşallah bebeğim sağlıklıdır. İlk doğum olacagımin doktorlar normal doğum riskini almıyorlar. Bende onlara bıraktım çünkü 2 doktor 2 perinatolog bu şekilde onayladı durumumu. Duanıza talibim. Hastaneler ameliyat vs beni tedirginde eden bir şey