anneadayibiri aynı şekilde düşünüyorum ben de. Benim eşime de annesi anneannesi ağlayarak demiş ilk zamanlar erkek olursa dedenin adını koy diye. Dedim Allah rahmet eylesin ki keşke yaşasaydı ama dedim ben hem ölen birinin adını koymak istemiyorum. Bir de nur içinde yatsın ama zamanında da içip içip anneanneye zaman zaman şiddet uygulayan birisiymiş, böyle birinin adını zaten koymak istemem. Ayrıca dedemin adı da Tevfik.
Ben de bu arada Ege istiyordum ama eşim Türk ismi olsun dedi, Timur’da karar kıldık, çok şükür vazgeçti dedenin isminden, çok dile getirdi ama istemiyorum gerçekten, yüzüm düşüyordu, ayrıca çok seviyorlarsa eşimin adını Tevfik yapsalarmış, böyle müdahalelere çok kızıyorum.
Benden başka diğer gelinlere de söylemişler ayrıca…
Ek olarak da benim ablam daha bir haftalıkken melek olmuş, adı Gülşah. Onu da koymak istemiyorum, beni yanlış anlamasınlar şimdi eşinin tarafı vs diye.
Siz de bu arada eşiniz eğer ısrarcı değilse kırılacak diye yapmayın bence böyle bir şey. Bu çocuk ikinizin çocuğu ve ömür boyu bu ismi kullanacak.
Göbek adı olsun diye teklif edin. (ben öyle dedim de kimlikte yazsın istemiyorum, göbek adını koyalım diye, göbek adı neymiş dedi ki onun da benim de var göbek adımız.)
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, aynı dertten muzdarip olunca 😄❤️