tugbakalkan bir sezaryen doğum yaptım. Şöyle bana çok korkunç anlatıldı. Öncelikle iğne gerçekten acıtmıyor, ameliyathane soğuk insan titriyor vs dediler ama hiç öyle olmadım, panik bir insandım ve evet çekiştirme hissediyorsun o an panik oldum sakinleştirici vuruldu. Benim için en zor an dikişler bittiği gibi iki kişi karnıma bastırdılar, bana başta ağrı makinesi sormuşlardı (içinde güçlü ağrı kesici var) istememiştim o bastırma anında pişman oldum ve odaya geldiğim gibi istedim, ameliyat öncesi de takılıyormuş sanırım şimdi bunda öyle istiycem tavsiye ederim. İlk ayağa kalkış evet zor ama çok fazla değil yani kalkıyorsun. Direkt önüne bak yere vs bakarsan başın döner demişlerdi bana, 5 adım atıp oturdum sonra 5 dk geçti tekrar kalkıp 5 adım atıp yatağıma geçtim. Oğlum küveze girmişti bu yüzden her sağma saatinde kalktım az az yürüdüm, sanki bebek yanındaymış da onu beşiğinden almak için kalkmışım gibi düşünüp yürüdüm hep 2-3 saatte bir ve her yürüyüşte arttırdım yürümeyi. İlkinde yataktan sandalyeye sonra kapıya sonra koridorun kenarına sonra koridorun sonuna gibi gibi. İlk başlarda destekli yürüyün ama ben 4-5 yürüme sonrası tamamen kendim hareket ettim. Bol bol sade granül kahve içtim başım ağrımasın diye. Gaz çıkana kadar katı şeyler yasaktı (gebelik şekerim de vardı kimisine mesela ilk başta bisküvi vs vermişler bana vermediler belki şekerdendir). Tavsiyem odada rahat olabileceğiniz insanlar kalsın yanınızda. Kimin yanında rahat gaz çıkartırsanız yani 😂 Benim kv de vardı ve tam gaz çıkartıcam onu dışarı gönderiyordum o gidene kadar kaçıyordu filan 😄😄 Süt hemen gelmedi belki sezaryenle alakalı bilmiyorum ama eve gidip duş alınca sütüm baya artmıştı. Gaz çıkaramayınca hemşirelere söyleyince ilaç veriyorlar. Ben yanıma kayısı hoşafı vs almamıştım, bana bir de ishal olursan demişlerdi o yüzden almadım ama o ilaçta ishal yapıyor. Bana çok daha kötü anlatmışlardı işte 10 gün yataktan zor kalktım filan demişlerdi ben dediğim gibi kolay normale döndüm. Cumartesi sabah sezaryen oldum, gece 12den sonra kendi kendime kalkayabiliyordum zorda olsa. Ben biraz da oğlum Küvezde diye kendimi zorladım aslında ama herhangi bir olumsuzluk yaşamadım bilmiyorum belki de kendimi o kadar zorlamam doğru değildi. Sonrasında çevremde de duyduğum kendimde de yaşadığım 3-5 gün sonra inanılmaz göğüs ağrısı oldu, nefes alırken batıyordu resmen ama onu da ameliyathanede üşümüş olmaya bağladılar belki de ben anlamadan üşüdüm zaten çok terlediğim için odada filan da hep atletle oturmuştum cam açtırmıştım belki anlamadan çarptı bilmiyorum. Benim bir de sonrasında ayağım çok şişmişti 1-2 hafta sürdü ve geçti. Yaşadıklarım bunlardı. Ama gerçekten Kimisi çok korkunç anlatıyor, korkulduğu kadar yoktu bence ilk 12 saat evet biraz zor ama sonrasında ben çok rahattım. İlk başlar evde yatağa yatıp kalkmak ( direkt düz çünkü hastanedekiler gibi değil malum) biraz zor oldu ama onda da destek almadan kalkabilmiştim ben yani kalkılmayacak kadar zor değil sadece biraz acıyor. Sağlıkla kavuşun. Aklınıza gelen bir şey varsa sorabilirsiniz ☺️