burdan bi arkadaşımız şu an zeynep kamilde suni sancı alıyor. anlattığı kadarıyla eşi yanına gidip gelebiliyormuş yanında refakatçisi varmış yemek yiyip içebiliyor gezebiliyormuş saat sıkıntısı sorunu yokmuş. bulunduğu oda tek kişilikmiş hem servis hemde doğum odasıymış. kendisi riskli gebelik takibindeydi bebeğinin gelişimi yavaşlamış ve suyu azalmış. şimdi benim aklıma takılan bir kaç soru var.
1-) normal sartlarda kocayı doğumhaneye almazlar servise girebilir ama onun esi nasıl oraya giriyor hem doğumhane hem servisse?
2-) arkadasımız riskli gebelik diye mi bu şekilde ilerliyor yoksa normalde de kendi suyuyla sancısıyla ya da açıklığıyla gidenler de bu şartlardan mı faydalanıyor?
3-)esi doğuma kadar gidip gelecek mi yoksa doğum anında da orda bulunabiliyor mu?
4-) doğuracağım zaman bana su bile verilmemişti (lütfi kırdar) arkadasımız nasıl suni alırken yemek yiyip icebiliyor suni almasa bile doğuma kadar beslenebiliyor muyuz?
lütfen aydınlatın beni şartlar bu şekildeyse cunku doğumu orada yapmayı düşünüyorum bi arkadaşımda aynı şekilde. hastane ortamı nasıl şartlar nasıl süreç nasıl işliyor? refakatçi olarak kadın değilde mesela eşimiz kalabiliyor mu bizimle? odalar tek kişilikse kalır diye düşünüyorum kafam karman çorman oldu. 34. haftadayım daha hiç orada muayane olmadım direkt doğuma gitsem bişey olur mu?