Merhaba anneler. Sırf bu konuyu sormak için açtım bu hesabı. Artık Chatgpt de aynı önerileri alıp durmaktan, kendi kendime bir şeyler deneyip durmaktan çok yoruldum, tükenme seviyesine geldim.
Bende hiperlaktasyon var. Sütüm tanzikli geliyor. Bebeğim şuan 8 haftalik. Gündüzleri 1,5-2 saatte bir emmek ister, her öğün tek göğüs gidiyorum sirayla bir sag bir sol şeklinde. Aynı öğünde iki göğüs almıyor sütüm tanzikli olduğu için. Bu haftaya kadar bir şekilde her kilo aldirarak gelmiştim. Ama son iki haftadır bebeğim her öğün göğsümü sadece 5 dakika emmeye başladı. Kronometre tutuyorum her seferinde sanki alarm kurulmus gibi 5. Dakkada bırakıyor. Süt hızlı geliyor o da hızlı içiyor alacağını aliyordur demiştim ama son 5 gündür kilosu sabit hiç artmadı(evimize tartı almıştım, tüm değişkenleri aynı şekilde işte ayni saatte, çıplak, aç karna tartiyorum yani sorun tarti değil) . 5 dakika meselesi önceden de canımı sıkıyordu, gegirttikten sonra tekrar meme teklif ediyordum almıyordu ama kafaya takmiyordum çok. Simdi kilo alımı durunca ne yapacağımı şaşırdım. Artık beş dakika sonunda memeden huzursuz ayrılıyor, tekrar meme verince kabul etmiyor. Blok emzirmeyi denesem de bu sefer bir memem aşırı şişiyor, sagsam da tanzigi çok azalmıyor, sisen memeyi vermeye başlayacağım öğün bebek tanzikte iyice boguluyor bes dakikadan bile az zamanda bırakıyor o öğünde ziyan oluyor. Artık delirecek gibiyim. Ağlıyorum sürekli, kötü düşünceler geliyor aklıma. Bu iki ay içinde bu süt sorunu dışında zaten bir sürü başka sorun oldu. Ama kilo aliyor, büyüyor diye hep tolore edebilmiştim. Şuan son kalemde yıkılmış gibi geliyor, nefes alamiyorum duvarlar üstüme geliyor bir çözüm bulamadıkca. Bu kadar uzun bir yazıyı kim okur, cevap yazar mi ki bilemiyorum. Sadece tükendim ve çare bulamıyorum. Her şey de bu kadar zor olmamalıydı, çok yorgunum mental olarak…