EdaKaratas KIZLAR EŞİM 2 Lİ TESTİ YAPTIRMAK İSTEMİYOR. ALLAH KORUSUN ÇOCUK DOWN SENDROMLU OLURSA ALDIRICAKMIYIZ SANKİ DİYEREK YAPTIRMAK İSTEMİYOR. ALLAHIN VERDİĞİ CANI ALLAH ALIR ÖYLE BİŞEY OLSA BİLE ALDIRMICAZ DİYOR. O YÜZDEN GEREK YOK YAPTIRMAYA DİYOR. BİLMİYORUM KAFAM ÇOK KARIŞIK. ABLASININ ÇOCUĞU İÇİNDE 2 Lİ TEST YAPTIRDIKLARINDA DOWN SENDROMU TEŞHİSİ KOYMUŞLAR VE ÇOCUK 7 YAŞINDA SAPA SAĞLAM MAŞALLAH. NAPICAĞIMI BİLEMİYORUM. ÖNERİDE BULUNUR MUSUNUZ?
Agg0207 EdaKaratas eger aldırmicam hiçbir şekilde diyorsan boşuna yaptırma ama aldırmak aklımda varsa yaptır canım senin kararın bu ama pişman olma ileride somra eşin haklı bence
QuenMom EdaKaratas Aldırmak için yaptırmıyorki herkes canım çok yanlış düşünce. Yani doğum anında en mutlu anında onu öğrenmek dahamı iyi. Allah korusun İnşallah kötü birşey yoktur ama olsa bile kendini hazırlarsın Allah veriyor her derdi ne diyebilirizki. Amniyosenteze karşıyım ama 2’li 3’lü test çok önemli bence
Sdakrbs EdaKaratas canım bende yaptırmadım aldırmayı düşünmezdim yanlış çıkma ihtimalide var senin dediğin gibi bide anne karnında tedavi yok ihtimal yüzünden hamileliğini neden zehir edesin ki bence yaptırma
denizannee EdaKaratas aldırmak için yapılıyor olsa turkiyedeki kadınların çoğunluğu hatta %80i cani diyebiliriz canım çünkü devletler de özeller de çok zor randevu ayarlıyor ikili testte yoğunluktan dolayı. Yani herkes yaptırıyor. Çok yanlış bi algı bence. Bende yaptırdım ama aldırmak gibi bi düşüncem yoktu bilinçli olmak istediğim için olası negatif durumla doğum anında karşılaşmamak için yaptırdım. Evet %100 sonuç vermiyor belki ama bu konuda bilinçli olmuş oluyorsun. Alıp karşına konuş bence...
EdaKaratas Agg0207 QuenMom Sdakrbs denizannee Baby_girl Yek denizannee AYsegulusal Ggizemsnl Bbsozlm Rbs111 Asiacr 23Zumra Cagla29930 Sevcanesme Ersozburcin elifvefa Badesmom Asliyildirim Elifsph Aysnrplt Selvis SolmazEs birdirbir mucizem_0809 Caah Hamile41 tomurcukannesi Selenaygur Nalanktl Rabiaibrahim0803 Gul-41 Merlot ecedrsvm Bilgeferhat nes94 Aylinannesi Kbrabdrhmn momof3 Metonya Serays Mucizegibi ebrarmom08 Gmrmaltu ebrarmom08 Seyma1234 Minaresad Nurten64 LeylaCan HEPİNİZE TEKER TEKER ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. YORUMLARIN HEPSİNİ OKUDUM. BU TESTLERİN %100 SONUÇ VERMEDİĞİNİ VE ALLAH KORUSUN HER NE OLURSA OLURSUN ALDIRMICAĞIM İÇİN YAPTIRMAMAYA KARAR VERDİM. TEŞEKKÜR EDERİM TEKRARDAN. RABBİM HEPİMİZE HAYIRLISINI NASİP ETSİN. 🙏🏻💖
EdaKaratas QuenMom daha çok erken canım ama işte konuşuyoruz bizde aramızda öyle. Böyle bi muhabbet geçti. Hayırlısıyla inşallah Allahın izniyle bi sorun çıkmaz.
Rbs111 QuenMom kesin bir garantisi yok. Benim kuzenime otistik dediler yengem doğana kadar sevinemedi . Bir doğdu sapasağlam . Yanlış sonuç alıp son kalan aylarını moralin bozul geçirmek daha mı iyi. Bence herkes hazırlıklı olsun
Gul-41 QuenMom öyle sanildigi gibi insan hazırlayamiyor kendini bacim. Ben de öyle derdim hep. Oyle diye diye de gittim yaptırmaya. Gitmezzz olaydim....
momof3 QuenMom Çoğu yanlış çıkıyor çevremde çok örneği var insanların hamileliği zehir oluyor doğuyor bir şey yok çocukta.O yüzden bence akışına bırakmak lazım...
Baby_girl denizannee annem yaptırdı o hamilelik anını zehir ettiler kadına, download sendromu dediler bebeğin sıvısından alacağız dediler ondan da aldılar bütün hamileliği boyunca bunları düşünmekten helak oldu kadin ,sonuç çocuk doğdu sapasağlam ,testin güvenirliliği yok boşuna o güzelim vakitleri berbat etmenin anlamı da yok doğum zamanı tevekkül Edip varsa kaderinde zaten karşına çıkar
EdaKaratas denizannee canım böyle mantıklı konuşursam sıkıntı yok zaten. Sadece karşı ısrar edersem yaptırırız da. Ben kararsızım işte. Aldırmamakla kesin kararlıyız da. Önceden Bilmek konusunda emin değilim.
denizannee Baby_girl annem yaptırdı konsum yaptırdı down dedi sağlam çıktı..... Çok hikaye var kuzum böyle. Ama hamileliğimi ilk öğrendiğim zaman hatta 11.haftaya kadar zaten güzel bisey söylenmedi bana hep risklerden hep olumsuz şeylerden bahsedildi bunlara rağmen tutup ben bunu aldiricam demedim. İkili testim olumsuz çıksaydı da demezdim. Yeni yeni sorunsuz yaşıyorum hamileliğimi çok şükür. O insanın içinde olan bisey. Bana olumsuz deseydi tutup diğer testlerle uğraşmazdım. Annesi olarak onun ve kendim için en doğru olana ben karar verdim ve yaptırdım. Ne ona ne bana zararı olan bisey değil bu doktorlar boşuna okumuyor demekki gerekli ki yaptırın deniliyor. Bu yani.
Yek EdaKaratas Bu testlerin temel amaci bebekte bi farklilik varsa onu aldırma amacli değil. Eşiniz çok doğru ve guzel soylemis aldırmamak anlaminda. Ama yaptirmama kismina katilmiyorum. Bu testlerin amaci bence aileyi olasi duramlara hazirlamak.
EdaKaratas Yek Aldırmamak konusunda ikimizde kararlıyız. Ama bilip bilmemek konusunda kararsızım işte.
AYsegulusal EdaKaratas bence yapılmalı tabiki öle bir durumda hiç bir anne kıyamam ya tuşuna ama sonuçta ayrıntılı bir şekilde bebeği inceliyor lar burun kemiği oluşmuş mu orası burası oluşmuşmu hepsine bakıyorlar ters bir durum okur ise doğumdan hemen sonra tedavisine başlanır sadece dawn sendromu diye düşünmeyin
Gul-41 AYsegulusal o dedigin detaylida zaten cikiyor. Detayli usg disinda tarama testlerinden uzak durun size tavsiyem...
Ggizemsnl EdaKaratas canım yaptırma o zaman bende yaptırmadım 3 lü taramayı yaptırdım onda zaten çıkıyor down sendromlu riski. Önemli olan yaptırıp aldırmak değil ki bununla yüzleşmek eşin çok güzel düşünüyor ama anne babanın da bilip kendilerini bu doğrultu da hazırlaması gerekiyor.
Bbsozlm Bende ikili testi yaptırmadım 10-12 haftalık gebelikte henüz hamileliğe alışamamış benimseyememiş bi ebeveynin böyle bir duruma kendisini hazırlaması söz konusu olamaz diye düşünüyorum ve ne yazık ki %100 sonuç vermeyen bir test eğer down sendromu olma ihtimali var deseler ister istemez çok üzüleceksiniz zaten detaylı ultrasonda da böyle bi risk varsa %95 görünüyor. Benim aldırmak istiyormusun sorusuna maruz kalmamaktı birde yaptırmamamın sebebi Allahın verdiği can her türlü başım üstüne dedim tabiki düşüncelerimiz farklı olabilir ama yaptırmamak daha mantıklı sanki
Shylkyc EdaKaratas bence eşinle aranı gerginleştirmeden 2li testi yaptırmaya ikna edebilirsin arkadaşım. Çünkü biz ikiliyi yaptırdık sonuç çok iyidi. Üçlüyü de yaptırdık bi tık riskli gözüktü. Tam karaları bağladık ki (biz aldırmayı göze almıştık çünkü bu konularda ailecek onun çekeceği hayatın bizim bencilliğimiz yüzünden daha büyük bir günah olduğunu düşünüyoruz) doktorumuz ikili test bu kadar iyise üçlüyü hiç kafaya takmayın %78 riskli çıksa bile çocuk sağlamdır diyerek bizi ayrıntılı ultrasona gönderdi. Tabi sizin görüşünüz, sizin kararınız.
QuenMom Rbs111 hiç birşey sonuç vermiyor %100 ama o testlerin doğruluk payı %70 hiç yaptırmayanın elinde bir ihtimal yok. Benim arkadaşımında kızına down dediler kız ilk üzüldü sonra Allah verdi napabilirim dedi hamileliğine devam etti çocuk sapasağlam doğdu. Yani hayatını karartmaya gerek yok down çıkınca. Allah öyle istediyse kimse birşey diyemez isyan etmek anlamsız.
Merlot Rbs111 Otizm anne karnında tespit edilemez ki doğduktan sonra hareketleri izlenerek farkedilebilir.
Asiacr EdaKaratas 17. Haftamdayim ben de yaptirmadim. Burnu ensesi iyi cikmisti. Bol bol dua ediyorum. Rabbim hepimizin yavrularini korusun insallah Amin
23Zumra EdaKaratas tabi ki aldirmasiniz ama sunuda soyliyebilirsin en azinda Oyle birsey olsa biz hazir olalik onceden bilgi edinelim nasil davranmaliyiz ona karsi ne yapmaliyiz bilgi sahibi plursunuz onceden
QuenMom 23Zumra 👏🏻👏🏻Kesinlikle canım zaten olması gerek bu hayatını mahfetmwye gerek yok yani. Doğduğu anda öğrenmek kadar acı birşey olamaz bi akrabamız yaşadı dediki keşke baştan bilseydim kendimi hazırlardım dedi.
Cagla29930 EdaKaratas risk faktörlerine göre değerlendirilen bişey istatiksel olarak veriyorlar zaten çok sıkıntılı bişey olursa doktor mutlaka yaptırın diyor ben ilk çocuğumda yaptırdım fakat pişman oldum kötü bişey çıksa aldıracakmıydım ki sanki diyerek şimdide doktorum yaptırmak istermisiniz diye sordu yaptırmadık sana kalmış birşey