ebrudemirel00 Dinen babanın hakkı diyorlar ama eşim geldi senin hakkın dedi. Ki gerçekten annelerin hakkı. 9 ay karnında taşı canın yansın, sonra alakasız biri gelsin, ben böyle uygun gördüm desin ve kenara çekilsin. Neden? Bu tamamıyla narsistlik.
dalyaluna35 Kiz ismini ben erkek ismini esim belirledi. Kimseye sormadık. Sonuç olarak cinsiyeti kız ve ben koymuş oldum, ne es tarafi ne de sizin tarafınız bu konuda söz hakkına sahip değildir çünkü taşıyan doğuran ve bakacak olan o bebegin annesi sizsiniz. İsteyen kendi çocuğunu doğurup kendi belirlediği isimi koyabilir. Ayrıca büyüklerin isimlerini koymak da iyi değil onun kaderini ceker derler
merve_tp zeynepacar743 ay ne akıllılar yaa ilk kız baba koyuyor ilk gelinlerisin diye kayınvalide kayınpeder koyuyor. Eee sen ve senin ailen bu işin neresindesiniz? Diren ve izin verme ömürlük taşıyacaklar isimlerini. Ve bu dede mede isminin konmasını hala anlamıyorum saçmalık
zeynepacar743 merve_tp aynen bende ilerde çocuklar ya beğenmezse ya deseler bu ne isim başka isim yokmuydu diye eşimde bal gibi isimler ne desinler diyor 🤦🏼♀️
_pearl zeynepacar743 canım ne güzel sen koy demiş ikinci isim olarak onları demiş bence canını sıkma onu bulamayanlar var🤷♀️😁
zeynepacar743 humaakusu malesef canım bazı insanlar çok geride kaldığı için bizde saygımızı bozmayalım dedikçe tepemize çıkıyorlar
humaakusu zeynepacar743 ben eskiden o saygıyı o kadar gösterdim ki artık asla gösteremiyorum tahammülsüz aksi biri oldum çıktım ve insanlarda bunu hakediyor. Geçen gün eltim dedi ismini Ali İmran koyun diye ayet ismi İmran Aliesi demek anlamı Ayet olmasına çok saygı duyuyorum ama manası koyulcak gibi değil bende dedim kimse fikir vermesin belli benim ne isim koycağım diye herkes bı isim söylüyo kimse demiyor bu kız ne düşünüyor diye valla ben şahsen artık kimseye saygı duymuyorum sınırlarımı zorladıkları zaman yoksa kimse durcağı yeri bilmiyor
zeynepacar743 pengumommy aman boşver canım bende eşime dedim annenle baban bana ne takacak çocuklara ne takacaklar ki istiyorlar kayınbabam ikisine sadece çeyrek alacakmış kaynanam kıza küpe alcakmış bide isim hakkı istiyorlar yapamam ilerde çocuklarımın beğeneceği isim koyacam inş eşimde küserse küssün
zeynepacar743 nisanur_klc aynen canım ya benim yengem dedim adına koydu resmen oğlu dedemin kopyası oldu o yüzden korkuyorum ben
BetulMom zeynepacar743 keşke herşey isimle olsa ohooo. Eşin küserse küssün hayat boyu o isimle mi anılsınlar
bebekananas zeynepacar743 kesinlikle koyma çok istiyorlarsa kendileri gibi bir tane gidip yapıp koysunlar . İyi niyetli olsaydı gelip size güzel güzel kızım bizim adımızı koyar mısın yine sen bilirsin deyip güzellikle söylerlerdi ama ben bu şekilde söyleyip oğullarını gelinlerin üstüne salmalarını anlamıyorum ve iyi niyetli de bulmuyorum açıkçası .
sumeyye6506 zeynepacar743 ben aile büyüklerinin isminin çocuklara verilmesini hiç sevmiyorum açıkcası o zaman bende kendi anne babamın ismini koyucam dersiniz ve mecbur değilsiniz çocuk sizin taşıyan siz tek isim koyun gitsin eşinizde bunu anlamalı bence
mervekalkann zeynepacar743 İsim koyma hakkı anneye aittir ama karşınızdaki kişi ve aile yapısı buna elverişli değilse sorun çıkması kaçınılmaz… Oğlumun ismini ben koydum eşimin de fikrini aldım tabi o da uygun gördü ortak çocuğumuz sonuçta herkes yerini bilmeli bu durumda eşe çok görev düşüyor.
momyshe zeynepacar743 isim koyma anne babanın hakkıdır. Ayrıca ne bu ya kayınbaba kayınvalide ismi koyunca ne oluyor? İsim çok önemli çocuk hayatı boyunca o ismi taşıyacak ve o ismin anlamı bile karakterine etki edecek. Niye kayınbabanın ismiyle seslenildiğinde onun karakterinden nem alsın ki? Çok saçma buluyorum bu durumu. Bence ısrarcı ol ve çocuğuna ismini kendin koy.
cicekligunler2332 Aslaa koymam kızarsa kızssın , ztn bizimkiler de saygı duyuyor koymak zorunda değilsin diyor güzel anlamşı isim koyun yeter diyorlar , eşimde benim sevdiğim ismi seviyor şanslıyım 🥰