Kızlar buraya yazanları hep görürdüm ve artık yazma sırası bana geldi sanırım 😂🥹❤️
Öncelikle ben kordonunda tek arter tek ven bulunan bir gebelik geçirdim bu yüzden gelişin geriliği ve erken doğum riskim hep vardı. 35. Haftamda doktorum bebekte 2-3 hafta gerilik olduğunu ve 37. Haftada doğumu başlatmak istediğini söyledi. 37. Haftaya yani 9 Nisana gün verdi ve ben doğuma gittim. Öncelikle suni sancı ile başlayıp normal doğum denenecekti. Bu sırada ben doğumhanede tekrar ultrasona girdim ve 37 haftalık gebeliğim 32 ile uyumlu çıkmıştı gerilik 5 hafta olmuştu 🥹
Neyse kızlar sonra ilk damardan suni sancı ile başladık, yatışım yapıldığında 1cm açıklığım zaten vardı. Fakat saatler geçmesine rağmen bende ne bir sancı oldu ne bir açılma. Serum takılıydı ama asla bi sancım yoktu, yanıma gelen tüm hastalar serumu aldığı gibi sancılanmaya başlıyordu. Aradan 10 saat geçtikten sonra ebeler serumu durdurup vajinadan bir ilaç verdi o da rahim ağzını yumuşatıp sancı veriyormuş. O ilaçtan 16 saat sonra açılmam 2cm oldu ama ben yinede sancı hissetmiyordum 😅 ebeler geliyordu egzersiz yaptırıyordu ama nafile sadece yanıma gelenlerin doğumunu izlemekle kalıyordum.
Doğumhanedeki 3.günümün gecesinde tekrar serum olarak suni sancı takıldı kızlar o sırada nstye de bağlıydım ve aradan 10dk geçtikten sonra cihaz alarm verdi bebeğimin nabzı düştü benimde solunumum etkilendi. Sancıyı durdurdular oksijen verdiler ve sabaha kadar müdahale edilmedi. Sabah olduktan sonra bir başka doktor geldi açıklığı ölçtü 3cm olmuştu sancılarım hala yoktu ve son kez suni sancı deneyeceğini söyledi. Tekrar serum olarak sancı takıldı 3 saat sonunda kontrol edildiğimde açıklık aynıydı nst de istedikleri gibi olmayınca 66 saatin sonunda sezaryene alındım 😅
Sezaryeni spinal oldum ağrı sızı hiçbir şey hissetmedim beni rahatsız eden tek şey sondaydı ilk takıldığında çok yanma hissettim ve bilmiyorum kötü hissettirdi iğrenç bir hissi vardı ama geçti. Spinal iğnesi hiç acıtmadı, ameliyathane o kadar soğuktuki iğneden sonra ayaklarım hemen ısınınca oh be ısınıyorum dedim 😂
Ameliyat sonrası odama geldikten hemen sonra daha uyuşukken karnıma bastırıldı bir şey hissetmedim ve kum torbası konuldu karnıma. 6 saat sonrasında ayağa kalktım ilk kalkış gerçekten zor ama zannettiğim kadar da zor değilmiş başta kalkınca sadece başım biraz fazla dönmüştü.
Benim doğurma sürecim böyle uzun ve yıpratıcıydı kızlarr 🥹🥺 Rabbim dileyen herkese hayırlı evlst, gebe olan herkese de hayırlı doğumlar nasıip etsin ❤️❤️