Merhaba arkadaşlar. Ankara’ya yaklaşık 7 ay önce aniden taşınmak zorunda kaldık ve 3-4 gün içinde ev bulmamız lazımdı. Merkez kiralı çok yüksek ve evler eskiydi asansörü dahi yoktu. Bizde yeni temiz ev olsun uzak olalım bir şey olmaz dedik arabamızda var sincana bir mahallede site değil bireysel bir binaya taşındık. Ama buradaki kalabalıktan otoparkta yer bulamamaktan komşuların gürültülerinden çok bıktık. Alt kat komşumu tanımıyorum ama tüm ailenin ismini cismini biliyorum resmen her anlarına şahitim. Şu an 22 haftalık hamileyim ve daha fazla ağırlaşmadan doğumdan önce taşınmamız gerek ama yine kafamız çok karışık. Daha önceki kaldığımız şehirde tokide kalıyorduk. Sitede binaların birbirine uzak olması yeşillik olması ısınma sistemi ve gürültülü olmaması felan hoşumuza gitmişti o yüzden şimdi yine toki düşünüyoruz hemde uygun fiyatlı. Şu an ki kararsızlığımız ve seçeneklerimiz şunlar;
Turkuaz Tokiler: Aşırı sessiz, havası çok güzel, yeşillik içinde tertemiz düzenli bir yer ama çevresi gelişmemiş. Metroya otobüsleri var bunu bir avantaj olarak gördük.
Yapracık Tokiler: Çevresi oldukça gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir yer ama biraz bize Turkuaz Tokilere göre daha yukarıda geldi bu uzaklık değer mi onu bilemedik.
Yakacık Tokiler: Bu tokiler yeni yapılmış. Mutfakları ayrı olan 2+1ler var. Ve ev düzeni çok güzel ama burası da pek gelişmemiş henüz. Ve sitenin heman altında bir sanayi var. Bunlar bizi düşündürdü.
Mamak: Bu bölgeyi düşünmemizin sebebi daha uyguna temiz dairelerin olması. Ve bu bölgede tren olması, bir kaç seneyede metro gelecek olması. Ama orada hangi mahalleleri tercih etmeliyiz bilmiyoruz. Siteler pahalı. Yine mahalle binaları bireysel bina tercih etmek zorundayız.
Bu bölgeler hakkında bilgileri olan, buralarda yaşayan veya buralarda tanıdığı olanların yorumlarını bekliyorum. Olumlu-olumsuz bütün bilgilere şu an çok ihtiyacım var. Veya başka önerebileceğiniz bölgeler varsa mahalle belirtelerek yardımcı olursanız çooook sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun 💖💖💖