EsrAlmila Merhaba hanımlar şükürler olsun ki banada nasip oldu doğum hikayemi paylaşmak🤗 7 mart sabahı 37+2 sabah 9 da Dr. Kontrolümüz vardı. Nst çektirip doktorumuzun yanına gittik ve suyunun azaldığını söyledi. Bir önceki kontrolüm de sınırda demişti. Bu bebek daha fazla içerde kalamaz dedi ve o an kalbim öyle hızlı atmaya başladı ki. Yatışım yapıldı suni sancı verildi. 11 de takıldı serumum. Belli aralıklarla muayene nst kontrolüm yapıldı. Saat 3 e kadar çok iyi ilerledim ağrı hissetmedim 1 buçuk cm açılmam vardı. 3 den sonra ağrılar arttı. Nefes egzersizlerimi yaptım hareketlerimi yaptım sıcak duşa girdim. (sıcak duştan çıkamadım diyeblrm acayip bir şekilde rahatlatıyor) saat 8 de açılmam 3 cm olmuştu. Dayanılmaz bir ağrım vardı nefesimle kontrol edip rahatlamaya çalıştım. Çünkü bebeğim geliyordu aylardır beklediğim o an gelmişti. Psikoloji gerçekten çok önemli. Pozitif olmak çok önemli. Evet kolay değil ister istemez çektiğin bir ağrı var ama ben hep şöyle düşündüm. Şuan yerinde olmak isteyen binlerce insan var. Haline şükret bebeğine kavuşacaksın. Açılmam biranda oldu 20.30 da ebe muayene etti ve çok şaşırdı açılmam 7 cm olmuştu. Birlikte egzersiz yapalım mı dedi. 1 kez çömelme kalkma hareketi yaptım ve ıkınma hissim başladı tam tam dedi ebe doktorumu çağırdı ve dakikalar içerisinde tam 21.00 da kızım kucağımdaydı. Karnıma koydukları an herşey bambaşkaydı 😻 Doğumum kolay oldu Elhamdülillah. Doğum öncesi egzersizlerimi yaptım bol bol yürüdüm. Ve perine masajı yaptım hanımlar,çok faydasını gördüm. Rabbim sizleride sağlıcakla kavuştursun inşallah evladınıza hayırlı doğumlar diliyorum. Sormak istedikleriniz olursa cevaplarım🤗🤗
Mimoza EsrAlmila hayırlı uğurlu olsun bebeğinizle sağlıklı bi ömür diliyorum size bende 35.haftama giricem ne zaman başlanıyo perine masajına ve nasıl yaptınız bilgi verirseniz sewinirim
EsrAlmila Mimoza teşekkür ederim. 36.haftada başladım hergün 5 dk yaptım. Kantaron yağı ile yaptım ben masajımı.baş parmağı yağa batırıp rahim ağzında Bi sağa Bi sola hareket yapıyorsunuz. Amaç rahim ağzını esnetmek
Mimoza EsrAlmila deneyeceğim bu arada kaç dikişin var varsa doğumdan sonra ağrı acı oluyo mu oturup kalkarken nasıl bi his?
EsrAlmila Mimoza içerde bikaç tane var en dışta 1 tane. Dikiş atarken hiç hissetmedim. Sonrasında biraz ağrı oldu ama dikişim değil. Genel olarak alt bölgem ve karnım ağrıdı. Rahim kendini toparlamaya başlıyor çünkü.
EsrAlmila Esra58 ben 36 da başladım canım.baş parmağınla vajinaya esnetme gevşeme hareketleri yapıyorsun. İlk yaptığında ağrı olablr korkma. Ama faydasını görürsün doğumda
SelimsMom Ne güzel bir doğum maşallah Allah analı babalı büyütsün. Saf zeytinyağını benmari isitarak asitini çıkartıpta perine masajı yapabilirsiniz.