Herkese merhaba arkadaşlar 🌸
Ben de sonunda doğum yaptım, çok şükür 🙏
40+1’de kontrolüm vardı. Doktorum, eğer doğum başlamazsa 1 Nisan’a gün verip suni sancı ile başlatabileceğimizi söyledi. Eve döndüğümde çok halsizdim, gün boyunca dinlendim. Akşam eşimle otururken ayağa kalktığım anda “pıt” diye bir ses geldi ve bacaklarımın arasından su geldi. Açıkçası o an idrar mı yoksa su mu geldi anlayamadım.
Hemen duşa girdim, hazırlanıp ilçedeki hastaneye gittik. Sancım yoktu ama NST’ye bağladılar. Kontrolde 4 cm açıklığım olduğu ve suyumun geldiği söylendi. Bu yüzden başka bir hastaneye gitmemin riskli olacağını, yolda doğumun başlayabileceğini söylediler. Aslında kendi doktorumun olduğu hastaneye gitmek istiyordum ama o anki şaşkınlık ve risk nedeniyle kalmaya karar verdik.
Saat 23:00 gibi 4 cm açıklıkla yatışım yapıldı. Doğum süreci başta çok hızlı ilerledi ve saat 02:00’de tam açıklığa ulaştım. Ama ne yazık ki 02:00–06:00 arasında doğum ilerlemedi. Sonrasında sancı verildi ve sabah 06:00’da doğum gerçekleşti.
İleri hafta ve bebeğin iri olması nedeniyle doğum benim için oldukça zor ve açıkçası biraz travmatik geçti. Bebeğim doğar doğmaz hemen ağlamadı, o an çok korktuk. Sonrasında sarılık başlangıcı olduğu için hastanede bir süre daha kaldık. Ayrıca iri doğduğu için çıkarken sağ omzunda çatlak oluştu.
Benim için de süreç kolay değildi. Alerjilerim, düşen kan değerlerim nedeniyle kan takviyesi almam ve sonrasında gelişen tansiyon problemi derken üst üste geldi. Şu an toparlanmaya ve dengelenmeye çalışıyorum.
Bugün 19. günüm… Hâlâ tam toparlanabilmiş değilim, çok yorgunum ama bir yandan da birbirimize alışmaya çalışıyoruz 🤍
Zor bir süreçten geçtik ama bebeğime kavuştuğum için şükürler olsun.
Şimdi yeni bir düzen kurmaya, birlikte iyileşmeye çalışıyoruz 🌿