rabiakaratass Benim de ikinci gebeliğim, şu an 37+1 deyim, 13.04.2026 Pazartesi günü sezeryan için gün verecekler.
İlk pozitif spinal sezeryanımı anlatmaya geldim size 😇❤️ İlk başta korku vs yoktu bende değişik bir şekilde ki annemi bile ben sakinleştirdim, genel anestezi yapın korkmasın vs dedi doktora ben dedim anne bu daha iyi filan diye 😄 Ki gerçekten de spinal de uyuşukluk olduğu için ilk ağrılar sancılar hissedilmiyor, bebeğinle çok rahat ilgilenebiliyorsun.
Sabah 10 gibi sezeryan için hazırlık başladı, giyindim ameliyata alındım, benim tikim olmasına rağmen herhangi bir acı hissetmeden spinal iğnesini vurdular, dedikleri gibi de uyuşma başladı hemen, sonda takıldı. Sağ ve sol kollarıma birine tansiyon aleti birine serum takıldı, başucumdaki doktorlar bir kendi aralarında bir benimle konuşup durdu ameliyat sırasında. Hatta bir ara başladınız mı diye sordum doktora, bilmem başladık mı dedi 😄 (ve ben dokunma hissi vs de yaşamadım) Ondan bir 5 yada 10 dk sonra zaten bebişim doğdu 🥰 Sanırım o ara sakinleştirici yaptılar, uyuyabilirsin istersen dediler. (bence uyuyun, son rahat uykunuz olabilir 😁) yaklaşık yarım saat sonra da benim dikişlerim bitti, toplam 40 45 dk kadar sürdü zaten ameliyat. Daha sonrasında odaya aldılar beni, 3 4 saat kadar sonra ayaklarım açıldı, beni orada tek zorlayan ilk küçük abdest oldu, hatta ameliyattan ziyade ondan korkuyorum bir tık 😄 Sondadan sonra ilk küçük tuvalette yanma olabiliyormuş, ki bunda yapay zekaya sordum, ilk tuvalette ılık su dökersen yanma olmuyormuş bilmiyorum ne kadar doğrudur ama.
Ayaklarım açıldığında sürekli yürüdüm, yürüdükçe kendime geldim, 2 güne de toparladım.
Bir de çok korkarsanız söyleyin bebeği etkilemeyecek şekilde sakinleştirici tarzı bir şey yapıyorlarmış, burada okudum onu da ❤️
Biraz uzun oldu ama her detayını anlatmak istedim. İnşallah bütün annelerimizin doğumları çok kolay ve çok rahat geçsin inşallah.