eyvahamileyim Halk arasında göbek düşmesi doğumdan ne kadar süre önce oluyor,1 cm açıklığım var, ama göbeğim yukarıda
erikarpuz eyvahamileyim açıklığınız varsa bebek kanala inmeye başlamıştır göbeğiniz de düşmüştür ama değişiyor da benim 2 cm açıklığımın olduğunu öğrenmeden önceki gün kayınvalidem göbeğin düşmüş senin demişti ben fark etmedim
Fatmanur_0416 eyvahamileyim bana da göbeğin düştü dediler ben anlamamıştım bi kaç gün sonra fark ettim rahat nefes alambiliyorum hareketlerim normalleşmişti sonra 1 cm açıklık olduğunu öğrenmiştim
eyvahamileyim erikarpuz açıklıktan ne kadar süre sonra doğum yaptınız, benim açıklığım 1 cm idi, iki gündür durdu sanırım sancım yok, ve göbeğim yukarıda görünüyor
ysmnsen eyvahamileyim ben bir hafta sonra yapmıştım tam 39. Haftada geldi bebişim bol bol egzersiz ve pilates yap sancılarım başladığında hastaneye gittiğimde 5 cm açılmam vardı
eyvahamileyim erikarpuz maaşallah, kaç haftalıktınız acaba, dikişleriniz var mı, ilk doğum olacağı için yırtılmadan çekiniyorum
eyvahamileyim Fatmanur_0416 açıklığınız sonrasında nasıl ilerledi, benim duraklama dönemine girdim :(
eyvahamileyim Fatmanur_0416 kalan açıklık ne kadar sürede tamamlandı, ilk doğumunuz muydu, 3 gündür 1 cm olan açıklığımı anlamıyorum da :)
erikarpuz eyvahamileyim 37+6da doğum yaptım dikişim oldu tabi 6. ayım doldu zamanla daha iyi oluyor çok şükür nefes egzersizleri yapmanızı tavsiye ederim sancıları ne kadar sakin karşılayıp yavaş ıkınırsanız o kadar kolay geçiyor ve daha kolay açılıyorsunuz
Fatmanur_0416 eyvahamileyim benim de durdu 37.haftada başladı durdu 39+2 de bebeğin suyu az diye yayılım yapıldı kendi sancımla açılma 3 cm oldu kaldı suni sancı verildi 6 cme kadar geldim bazı sorunlar yüzünden acil sezaryene alındım benim açıklık hiç ilerlemedi sancılarım çok olmasına rağmen ama nasip sezaryen olmaktı
Fatmanur_0416 eyvahamileyim 39. Haftada bile aynıydı 39+2 de bebeğin suyu azaldığı için nişan geldiği için yatışım yapıldı açıklığım çok yavaş ilerledi Perşembe akşamı yatış yapılmıştı cuma akşama kadar 3 cm oldu suni sancı verdiler cuma akşamı ta ki cumartesi sabaha doğru 6 cm oldu sonra bebeğin kafası yamuk gelince müdahale ettiler kafası stresten şişmeye başlayınca acil sezaryene alındım ilk gebelikti zaten sancılarım çok vardı öyle böyle değil 1 dkda bir geliyordu ben ağlamaktan bağırmaktan helak olmuştum benim baya zor geçti suyu patlatmaları falan benim de diyorum ya 37 den 39 a kadar 1 cm ile gezdim yapmadığım şey kalmadı ama ilerlememişti