gizem1304 ben 2 sene önce ağustos ayında yaptım, 32.Haftamda başladım oraya belli bir haftadan sonra maid gebe pol.randevusu var yani elle randevu veriyorlar mhrs den aynı bölüme 15 gün sonra verildiği için haftası ilerleyen bütün gebelere günü sistemde hastaneden veriyorlar. Nst sırası bazen çok oluyordu, genelde bir akslikik yoksa 40. Haftaya kadar bekletiyorlar, benim kızım makat gelişli olduğu halde benide beklettiler mecburu sezeryana aldılar. 11 inde gittim 15 ine sezeryan günü verdiler ama sancım olunca 13 ünde acilden doğuma aldılar. Sürekli bir doktor takipli olmuyorsunuz., acilde o gün kim var ise o giriyor doğuma doğum hane ekibi iyi anestezi uzmanı ben çok ağladım diye elimi tutmuştu baya hatta. Kadın refakatçi zorunluluğu var, eşim ve diğer misafirler öğlen ve akşam belirli saatlerde gelip görüyordu. Bazı kullanıcalar erkeklerde refakatçi olabiliyor odadan çıkmamak şartı ile demiş ama bana direkt erkek yasak dediler. Sistemleri garip bebeğin ilk göz duyma testinde falan odayı arayıp bebeği şu kata getiririn konturol edicez demişlerdi annem götürmüştü, ebeler hemşireler genel anlamda iyi ama tabi biraz aksi olanlarıda var mesela bebeği koyduları tekerlekli puset çok ses çıkarıyoedu bir hemşireye dedim neden böyle ötüyor diye bozuk o dedi 1 saat sonra başka hemşire geldi freni kapalı sürüyorsunuz o yüzden dedi. Zaten alanında uzman prof bütün doktorlar hastanede olası bir komplikasyonda hepsi anında yanınızda, bu arada odalar çift kişilik fakat bizim şansa yanımızda kimse yoktu zaten olsa iki bebek iki lohusa ve iki refakatçi nasıl olurdu bilmiyorum
gizem1304