Canım annelerim size pozitif doğum hikayemi anlatmaya geldiimm. Bebeğim 36+4 iken doktorum çatı muayenesi yapacağını söyledi ve o gün hastaneye gittim. (Bu arada doğum günüme 3 gün vardı.) Doktorum muayene ederken 3 cm açıklık olduğunu ve çok şaşırdığını söylemişti derkennn kendiside müdahele ederek 1 cm daha açıp 4 cm açıklığa getirdi. Banada git duşuna al rahatla çantanı al sen akşama doğurursun dedi. ☺️ Hastaneden çıkarken doktorumunda tetiklemesi sonucu sancım olmaya başladı ama 10 dkda birdi daha sonra 1 saat içinde 5 dkda bir olmaya başladı belden kasıklarıma vuran o şiddetli ağrı🥺 duşumu alıp saçımı yapıp makyajımı tamamladıktan sonra elbisemi giydim ve eşimin gelmesini bekledim nefes taktiğini asla unutmadım ağrılarımın içinde doğru nefes alıp vermeyi ihmal etmedim. Eşim geldiğinde hastaneye gittik ve yağmur çok yağıyordu (ben yağmur kadınıyımdır.) Evlenirkende yağmur yağmaya başlamıştı🥹 her neyse dönüyorum konuma. Hastaneye geldik ve gelir gelmez doğumhaneye aldılar doktorum o an oradaydı müdahale etti hemen ben epidural istiyordum fakat hastaneye geldiğimde 6 cm açıklığım vardı zaten ve doktorum 1 saate doğum yapmış olursun dayan dedi bana çok epidural istedim o ağrıyla ama doktorum etkisini gösterene kadar doğum olur yapmayalım dedi ve gerçekten 1 saat içinde epiduralsiz doğum oldu. O an gözüme ışık girdi ve bebeğimi görmek herşeye bedeldii. İlk hamileliğim olduğu için zor geçti bana göre ama o an hem bebeğim hem ben yorulmuyum diye en iyi şekilde ıkınmaya çalıştım 🙏🏼 ağrı varken bunu yapmak oldukça zordu ama sonunun güzel olacağını düşünerek o anın tadını çıkartmaya çalışın.. (Doğum yapacaklara ben Fatma ana eli otu kullandım bence işe yaradı deneyin mutlaka) Şimdiden herkese sabırlı, kısa süreli doğum ve az ağrısız doğum diliyorum❣️unutmayın biz kadınız biz anneyiz biz evlerimiz çiçekleriyiz güçlü olmak kanımızda var 💪🏻