Mamaundpapa türkiye de hiç yaşadınız mi bilmiyorum? Ama Türkiye’de bir çocuk büyütmek icin çok iyi şartlara sahip olmanız gerek, ben mesela 30 yaşındayım
31 olcam ve 6 senedir Türkiye’deyim. Almanya’da 18 yasımdan itibaren altımda Arabam vardı, burada araba alamıyorsun. Okullar, hastahaneler hepsi çok pahalı. Bebek gereçleri aşırı pahalı, ucuz olanlar kalitesiz. Devlet Hastaneleri igrenc, özel olmayan okullar bakımsız. Kreşler bile 1000 liradan başlıyor, diyelim ki burada kaldık ben çalışıyorum ve su an krankim bir ay daha her neyse doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin veriliyor hiç bir şekilde bir yardım yok çocuk parası vs. 6 ay sonra ben nasıl tekrar ise gideyim? Ailem benim almanya’da ayrıca ben bebeğimin Annem veya Kayınvalidemde büyümesini istemiyorum, ben bu çocuğu çok istedim ve kendim en azından kreşe gidene kadar ben bakmak istiyorum ve Türkiye’de bu tek maaş ile hiç bir şekilde mümkün değil Eşim asgari ücret kazanıyor, kira ödemiyoruz ama 2100 lira ile 3 kişi geçinebilecegimizi hiç düşünmüyorum. Türkiye’de yasayabilmek icin cidden maddi durumun iyi olması gerek, ben iyi maaş alıyorum yalan yok ama ben bebeğim doyduktan sonra hemen ise dönemem.