edos23 Merhaba tabiki, normal doğum oldu size tavsiyem normal doğum istiyorsanız sancılarınız başlayınca yatışı kabul etmeyin benim sancılarım gece başladı ben sabah artık acıya dayanamayacak hale geldiğimde hastaneye gittim keşke 1-2 saat daha kendi sancımı çekebilseydim çünkü hiç sormadan suni sancı veriyorlar maalesef ben tam 5,5 saat suni sancı çektim artık yalvarıyordum ebelere nolur kapatın ölüyorum diye onlar da açıklık olması için birşey yapamıyorlar elbette acilde muayene edildikten sonra eğer açıklık varsa sizi doğumhaneye alıyorlar orada yatış için gerekli belgeleri dolduruyorsunuz ben formları imzalarken odalarda doğum yapan insanların sesini duyunca psikolojim çok bozulmuştu içten içe korkmuştum belgeleri halledince sizi odaya alıyorlar odalar genel olarak temiz pilates topu banyo mevcut ama benim dermanım yoktu ayağa kalkmaya bile.. Ebeler biraz şans işi beni doğurtan bayan biraz tersti çok stres altında doğum yaptım ne yazık ki diğer ebeler iyiydi anlayışlılardı yarım saatte bir açıklık muayenesi yapıldı ve red ediyordum acıdan artık dayanamıyordum red edince madem istemiyorsun özelde doğursaydın dedi orada beni doğurtan ebe yaklaşımı çok kötüydü cidden travmam oldu 5,5 saat boyunca sancı çektim sadece annem yanımdaydı doğum anına kadar doğum başlayınca çıkarıyorlar doğum esnasında rutin Epizyotomi yapılıyor zaten devlette rutin haline gelinmiş bu siz istemeseniz de dinlemiyorlar asla doğum gerçekleştikten sonra dikmeye başlıyorlar ben dikişi biraz hissettim uyuşmadı pek doğumdan sonra lohusa ünitesine çıkarılıyorsunuz odalar temizdi yine aynı şekilde doğum sonrasında 20 gün dikiş acısı çektim açıkçası bunu yaşayacağımı bilseydim sezeryan olurdum eğitim araştırma hastanesini önermiyorum kısacası memnun kalanlara hayret ediyorum sanırım ebeden ebeye değişiyor imkanınız varsa turgut özal tıpa gitmelisiniz doğum açısından orası daha iyi diye duyuyorum ama dediğim gibi özel harici devlet biraz kaderine mahkum olmak gibi birşey :( kolay bir doğumunuz olur inşallah dualarım sizinle