Kızlar, benim düştüğüm hataya düşmeyin. Ben 29 haftalık gebeliğime kadar gayet iyiydim, bendeydim, sağlıklıydım. Bebeğim de gayet iyiydi ve sağlıklıydı. Ve şunu da belirteyim, ben kahveyi günde bir tüketiyorum ama çayı çok seviyorum. Kahvaltıda falan böyle menü güzelse 5-6 bardak çay içebilirim. Ya da böyle bir gün tabağı gibi bir durum olduğunda falan çok içerim yani. Günlük hayatta affederseniz bokunu çıkarıyorum biraz. Ve bu arada ben hani gebelikte tabii ki ilk 3-4 ay falan kullandım vitaminlerim ama sonra bıraktım. Ve sonra 29. haftamdayım. Bacak aramda hafif bir ağrı olur gibi oldu, sızlanma gibi. Dolayısıyla hani artık vakit yaklaşınca korktum biz de. Acile gittik ve acile gittiğimizde oradan baktılar. Cihaz da eski olunca hani çok anlam veremediler. Ama orada dediler hani bebeğin kalp atışlarında bir problem var diye. Ben direkt ambulansla merkezdeki özel hastaneye kendi doktoruma gittim. Doktorum geldi, doktorum baktı. NST’ye falan bağlandı. Bebeğin kalbinde ritim bozukluğu olduğu söylendi. İşte bir gün yatışım falan yapıldı. Serumlar falan takıldı. Sürekli kan tahlilleri alınıyor, sürekli NST’ye bağlanıyorum falan. Sonra bir gün sonra artık hastaneden çıkarken doktorumla konuştuk. Ve bayağı beni bir sorguya çekti. İşte vitaminler, ilaçlar ne yiyip içtim vesaire. Sonra doktor hani benim artık konuşmamın sonucunda direkt dediği şey şu: çok fazla kafein almak nasıl biz yetişkinlerde çarpıntıya sebep oluyorsan anne karnındaki bebeğe de öyleymiş. ve ben aynı zamanda hem çok fazla kafein alıp düzenli bir şekilde hem de üstüne ilaçlarımı, vitaminlerimi kullanmadığım için bu durum bebekte bebeğin kalbine ritim bozukluğu yapmış. Ama Allah’tan çok şükür ki kalıcı bir şey değildi. Sonra tabii dikkat ediyoruz. Ben o sürede hani aşırı dikkat ediyorum her şeye. Bir hafta sonra kontrole gittiğimizde herhangi bir ritim bozukluğunun olmadığını, geçtiğini söyledi. Ama bu sürede de çok korktum çünkü doktorum hani otuzuncu haftada erken doğum riskinin olabileceğini söylemişti. Ve hatta bu ritim bozukluğu bir hastalıktan kaynaklı mı diye benden bir kan aldılar. Özel laboratuvardan bu Ankara’ya gitti ve böyle bayağı birçok panel üzerinden araştırmalar yapılacakmış bu kanla ilgili. Mesela örnek veriyorum işte lupus hastalığım var, bir sürü hastalık genetik olarak mı? Artık bebekte ne varsa hani o bile çıkacakmış. Hani doktor lupus hastalığından bile şüphelenmişti. Hani onun için gerçekten çok stresli bir sonuçtu. Sonra zaten sonuçlar geldi. Hepsi negatif. Çok şükür. Hani öyle herhangi bir hastalık çıkmadı. Birkaç gün sonra da zaten doktora gittiğimizde de Hani kalp atışların düzeldiğini görünce anladım ki çok fazla kafein hem zararlı hem de arkadaşlar lütfen vitamininizi kesinlikle alın. Şu an daha yeni gebe olduğumu öğrendim. Beta HCG’m 50 şu an. Daha yeni öğrendim ama hamilelik boyunca vitaminlerimi düzenli kullanacağım ve direkt kafein azaltacağım. Çünkü bu bende çok büyük bir ders almama yol açtığı için çok acılar çektim. Çok ağladım çünkü korktuğumdan dolayı erken doğum vesaire diye. Onun için siz siz olun gerçekten vitamininizi kullanın ve doktorunuz ya da internette okuduğunuz nelerin dikkat edilmesi gerekiyorsa genel içim olarak dikkat edin yani.