Kızlaaar selam iyi geceler anca gelebildim buraya 🫠
Doktorum 39+5 de gel yatışını yapalım demişti. Gittim bende pazartesi günü önce dışarıda güzel bir kahvaltı yaptım sonra hastaneye geçtik. Baktılar açılmam ilerlememiş 3 cm hala, hafta sonu o kadar çok pilates cam duvar koltuk sandalye silmeme rağmen şaşırdım doğrusu 🫠😂 Saat 13:30 da yatışım yapıldı suni sancı ve nst eşliğinde başladı serüven hafif hafif kasılmalar başladı sancı hızlı ilerledi doktorum geldi baktı iki saat sonra beş cm olmuştu açılmam ve suyumu patlattı. Daha sonrasında su gibi ilerledi herşey. Ama her sancı geldiğinde yattığım yerde bacaklarımı açtım ve nefes egzersizi yaptım dört saniye nefes al, 8 sn yavaşça nefesi ver tekniği benim açılmalarımı ilerletti bence.
Beş cm açıldıktan sonra beni titreme tuttu tüm vücut titremeye başladım sancılarımı hissetmemeye başlayınca (titremeden ötürü) ebeyi çağırdım ve beni ya sezeryan alın yada ayağa kaldırın yoksa ben
doğurmayacağım dedim. İlk doğumumda 13 saat full titremiştim panik atak kaynaklı vücudum kendini kitlemişti ve tekrar aynı şeyleri asla yaşamak istemediğimi söyledim. Ebe doktorumla görüştü eşimi aramış ve beni normal doğumda kalmam için ikna etmemi söylemiş ama ben inat ettim ve kesinlikle ayağa kalkmak istediğimi söyledim. Zor bela istediğimi yaptırdım nst yi çıkardılar eşim yanıma geldi ve ben ayağa kalktım. Suni sancı ise hala takılıydı bu sırada.
Sancılarım sıklaştı ve her sancıda çömelip kalçamı sağ sol yuvarladım ve nefes egzersizime devam ettim güç de olsa. Yirmi dk sonra ebe kontrol etti sekiz cm olmuştu. Sonra aynı şekilde hiç yatmadan sancıları çekmeye devam ettim ve ufaktan büyük tuvalet gelme hissi oldu. Her büyük tuvalet hissinde çömeldim hatta iki kere lavaboya oturdum en son lavabodan kalkamayacak kadar oldum midem bulandı ve ebeyi çağırdım hızlıca geldi. Ben tutamıyorum dedim büyük tuvalet hissi çok aşırı kuvvetliydi, hemen doğumhaneye aldı beni ve doktorumu çağırdı. Doktorum gelene kadar ben 10 cm olmuştum bile.
Yaklaşık bir buçuk saat içinde açılmamı beşten on yaptım.
Doktor geldi hemen doğumu başlattı ıkınma egzersizlerine ve nefes egzersizlerine doğumdan önce çok çalışmıştım aşırı ama aşırı etkisi dokundu size tavsiyem kesinlikle egzersiz yapın kendinizi ve zihninizi buna alıştırın. Doğum esnasında sancı esnasında ne yapacağınızı bilin. Tam doğuracaktım doktor bekle sakın ıkınma dedi. Herşey yolundaydı ama oğlumun kalp atışları düşüyordu 75 e kadar düştü oksijen maskesi taktılar bana. Bebeği tutan birşey vardı içeride tam olarak o sırada ne oldu anlamadım ama strese girdi çıkamadığı için ve nabız düştü. Bu sırada ben ıkınmamak için mücadele ediyordum ama mümkün değil yani🫠🫠 Neyse işte nabız birkaç saniye sonra düzelince ben ıkındım tutamadım kendimi ve pıt…
Altay Han geldi 🤍 Son anda ıkınmamam gerekirken kendimi durduramadığım için iki dişilik bir yırtılmam oldu ama elhamdülillah oğlumu kucağıma aldım saat 18:00’de
Odaya girdikten sonra oğlumu bir süre getirmediler nabzı doğum esnasında düştüğü için kontrol amaçlı ama sonradan getirdiler bir yarım saat sonra felan. Çok şükür herşey kafamda kurduğum kendimi planladığım gibi oldu. Rabbim herkese hayırlı kolay ve mutlu doğumlar nasip eylesin inşallah. Benim 2. Doğum hikayem böyleydi. İlki çok ama çok zordu ama ikincide aşırı bilinçliydim. Olayları gelişmeleri tamamen ben yönettim diyebilirim. Kendinize inanın Herşeyin güzel olacağına, kolay olacağına kendinizi inandırın. Ve en en en önemlisi NEFES EGZERSİZİ ve olumlu zihin 🙏🏻🤍✨