Merhabalar herkese 6 Nisan’da doğum yaptım. Hikayemi baştan anlatmak istiyorum ; öncelikle 20. Haftamdayken detaylı ultrasonda bebişimin bacak boyu kısa görünmüştü doktor down sendrom olabilir demişti tabi ben çok korkmustum 2li taramamız temizdi. Fetal dna da aldırmam diye düşümdüğüm için olmayı düşünmemiştim. Fakat insan çok korkuyor elbette çünkü o haftadan sonra her kontrolümde bebeğimin bacak boyu kısa çıkıyordu. Kendi doktorum sorun olmaz diyordu ama insan anne olunca her şeyi arastırıyor malesef kafasında büyütüyor. Gebeliğim bana zehir olacagına en iyisi fetal dna olayım dedim sanırım 27. Haftada oldum şükür ki temiz çıktı. Bacak boyuyla ilgili sorun yaşayan annelerimiz varsa içleri rahat olsun diye yazmak istedim. Genetik faktörler olabiliyormus.
Neyse gelelim doğuma ☺️
Benim bebiş çok inatçı 21 haftadan beridir makat gelişti hiç de dönmedi :) Sezeryan olacagımı az çok tahmin ediyordum. 35. Haftamda nst de sancı çıkmıstı doktor alttan muayene etti ve açıklığın var dedi kaç cm sormak aklıma gelmemişti. Benim vucudum aşırı ödem toplamıstı ben de tehlike altına girmeye başlamıstım. Doktor haftaya belki alabilirim hazır gel dedi. Pazartesi gittim bebişin suyu az kalmıs bitmek üzereymiş zaten makat gelişti. Doktor hemen alalım dedi. Tabi o an stres bir yandan heyecan karışık duygular içerisindeydim. Annem şehir dısında sadece eşim ve ben vardık🤭 Ben aşağı amaliyathaneye alınınca çok stres oldum çok korktum. Aslında hiç o ana kadar korkularım yoktu. İğne falan gerçekten acıtmıyor. Doktora dedim ki ben sizin dokunmalarınızı hissediyorum sanırım uyusmadım o da bekle bakalım uyustun mu bi bakayım dedi , ben de su an napıyorsunuz doktor hanım dedim , bebeği yukarı ittiriyorum dedi ve sonra ağlama sesi geldi ben şok oldum meğer doktor bebeği çıkartıyormus. İnanamadım😅 Gerçekten 5 dakika sürdü sürmedi yani😂 iyi ki beni kandırmıs yoksa kesildiğimi bilmek beni daha çok korkutacaktı. Daha sonra hemen bebeğimi gördüm dünyalar benim oldu.. Çok güzeldi 🙏🏻♥️ Bebeğim ile fotoğraf çekindik bir sürü tabi bir yandan ben dikiliyordum😂🤭
Sonra yukarı bebeğimle çıktık başta ağrılar yoktu bebeğimi aldım kokladım sarıldık.. İlk ayağa kalkma olayı gerçekten çok zordu bu konuda dürüst olacağım. Çok acı çektim ama zaten acı eşiğim çok düşüktür. 2. Ayağa kalkmamda da zorlandım eşim yardımcı oldu. Sonra ağrı kesici istedim vurdular onun etkisiyle olabildiğince gezindim odada . Gezindikçe o şiddetli ağrı geçiyor. Kesinlikle gezinmenizi tavsiye ediyorum. Bugün 2. Günüm daha iyiyim ama ağrı kesicilerin etkisi azalınca ağrılar geri geliyor bir de oturup kalkmak zor , bebeği kendi başıma alamıyorum o zor.. Acılar gün geçtikçe azalıyor.
Bebeğime gelince rabbime hamdolsun sağlıklı bir bebek,
Küveze de alınmadı 36 hafta 4 günlük doğdu
3060 gr 47 cm 🙏🏻 şimdi evimdeyiz bebişim uyuyor ben de onu seyrediyorum☺️
Allah herkese bu duyguyu nasip etsin inşallah🙏🏻
Hala inanamıyorum ara sıra bu benim bebeğim mi diyorum 😅 sanırım alışacağım 🙏🏻 Sorularınız olursa yazabilirsiniz🙏🏻🌸