_Umayinannesi Bugün 28. haftamıza girdik eşimle aramızda kan uyuşmazlığı vardı hem kontrolüm de vardı doktorda doğum paketi almama rağmen kan uyuşmazlığı için tekrar kan verdim 607 TL bir ücret ödedim hastaneye sonrasında doktor RH uygunsuzluğu için iğne yazdı o iğne de her yerde bulunmuyormuş eczaneden alınıyormuş mor reçeteli bir iğnemiş sağlık ocağı yapmıyor muş hastanede yapılması gerekiyormuş neyse eczaneden de ilacı aldım 503 TL da oraya iğne parası verdim sözde benim doğum paketim var sonra kontrolüme girdim haftamıza göre gelişimimiz suyumuz boyumuz uyumlu bir sıkıntımız yok boyu 36 santim kilosu 1200 gram suyu da yeterli ama yüzünü göstermedi eli yüzün deydi ben de gebelik şekeri çıkmıştı endokrin bölümüne yönlendirmişti doktorun orada bir haftalık ölçüm sonucunda insüline başlanacağını söylemişti ben de başlamak istemiyordum açıkçası diyetle doğuma kadar idare edeyim istiyordum sonra doktor bir hafta daha diyete ve ölçümlere devam et dedi sonrasında karar verelim dedi bunları kendi doktoruma da anlattım diyetisyenin verdiği diyetin ağır olduğunu söyledim o da gebelikte şekerin çok önemli olduğunu gebelik şekeri olan hastaların 40. haftasını doldurmasını beklemediğini söyledi doğum için nasıl doğum düşünüyorsun dedi ben dedim normal doğum düşünüyorum 39. ve 40. haftannı beklemem dedi öncesinde doğumun olur dedi gebelik şekerine çok dikkat etmelisin diyetini muhakkak yapmalısın her gün bol bol yürüyüş yapmalısın dedi gebelik şekerini hafife almaman gerek dedi normalde normalde doğum 30 Haziran olarak görünüyordu büyük ihtimalle öncesinde olacak ama kaçıncı haftada olur bilmiyorum ben bu durumu takibimi yapan ebe ile paylaşmıştım bana diyetimin çok ağır olduğunu yapmamam gerektiğini belirli yiyeceklerden uzak durmamı ve yürüyüş yapmamı söylemişti açlık şekerimimin çok yüksek olmadığını dedi bunu doktorla da paylaştım doktor da bana senin kilonu boyunu takip eden aşını yapan birisi ama senin doğumuna kadar sorumlu olan kişi benim doğumda gebelik şekerine bağlı herhangi bir problem olduğunda sen beni bulursun sağlık ocağındaki ebeyi bulmazsın dedi çok ikilemde kaldım gebelik şekeri konusu çok canımı sıkmaya başladı hiçbir problemim yok ama çocukla da ilgili bir sıkıntı yok fakat bu gebelik şekeri beni çok sıkmaya başladı bu durumu yaşayanlar var mı? bugünkü kontrolümüz böyle geçti
nurellanurrrr _Umayinannesi bana da bugün şeker yükleme testi yapıldı,25+2 deyim açlık şekerim çıkmadı,şeker yüklendikten sonra 200 çıktı,sonuçları yarın göstereceğim ama yüksek çıktığı için canım sıkıldı,sizin kaç çıktı acaba
kvsr1603 _Umayinannesi benimde vardı ama hiç bebeğin suyu artmadı bebek önde gitmedi ve 39+5 de doğdu normal diyete katı şekilde uyumadım ama çok hareket ettim çok yürüdüm evde spor yaptım
aybarsotti _Umayinannesi size onu dinleyin yada bunu dinleyin diyemem üzgünüm ama sağlık ocağı ebeleri çok bilgisiz bence . Oğlum 7 aylıkken menenjit aşısı yaptırdık yapmamak için bizi ikna etmeye çalıştı resmen aşı karşıtı ebemiz . Etrafımdan duyduğum kadarıyla çoğu da güncel konularda çok bilgisiz. Ben olsam bir doktordan daha fikir alırdım
saadet2308 Cok geçmiş olsun canım ben olsaydım doktorumu dinlerdim şahsen Allah korusun bişey olsa sonra neden dinlemedim dememek için… bu arada aclık ve tokluk şekerin kaç çıkıyor canım bende de gebelik şekeri var bebeğin suyu fazlaydı diyet yapıyorum düzeldi
_Umayinannesi saadet2308 sabah açlık 106 tokluk 117. şekerimi takip eden doktor sabah açlığıma öncelik verdi ilk bir hafta sabah öğle akşam açlık tokluk ölçümü yapıyordum tokluunda bir sıkıntı yok ikinci hafta sadece sabah açlık şekerimi ölçmemi yazmamı istedi şu an öyle
saadet2308 _Umayinannesi benim ise açlık 90/95/110 tokluk 120/130/140 çıkıyordu insüline gerek duymadı bebeğin suyu düzelince
mervekrg54 _Umayinannesi benimde hep açlık yüksek çıkıyor ya 100/110 arası hep ne yapacağımı şaşırdım
donovan26 _Umayinannesi değerlerimiz hemen hemen aynı 50 mg şeker yüklemesinde 1. Saat 175 çıktı benim de. Gün içerisinde açlık tokluk gayet iyi sabah açlığı 107-110 çıkıyordu. Haftanız ilerledikçe iyice yükselecek. 30-34 arası pik yapıyor sabah açlığını 130-140 gördüğüm oldu. Şöyle ki 2,5 hafta kadar sıkı diyet yaptım psikolojimi de baya kötü etkiledi açıkçası hamileyken herşeyi ölçülü yemek zordu. Sıkı diyet sonrası bebeğimin karın çevresi 1 hafta 2 hafta geriden gelmeye başladı. Diyet kilo aldırmıyordu bana da ona da ama şeker kaynaklı suyunu da stabil tutuyordu. Sonrasında kilo alımı için protein gramajları arttırdık diyete öyle devam ettim 35. Haftadayım 27. Haftadan beri insülin kullanıyorum. Sabah açlığının 95 in altı olması şart. Ben de asla insülin kullanmak istemeyen biriydim kendime de iğne zar zor yapıyorum ama insülinsiz sabah açlığının düşmesi çok zor.
_Umayinannesi nurellanurrrr 17 Mart’ta şeker yüklemesi yapıldı yapılana kadar ben de şeker olduğunu bilmiyordum. açlık 100, birinci saat 175, ikinci saat 127 çıktı bunun üzerine doktorun gebelik şekeri olduğunu söyledi en kabulü 95, en normali 90 olması gerekiyormuş
nurellanurrrr _Umayinannesi teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻benim de açlık kan şekerim 75 çıktı,şeker yüklemesinden 1 saat sonra 200 çıktı ama ikinci saat tekrar kan alınmadı
_Umayinannesi nurellanurrrr 3 kez kan veriliyor şeker yüklemesinde doktorunuza sordunuz mu peki? belki 200 çıktığı için gerek görmediler mi acaba? 1. saat sınırı 180
nurellanurrrr _Umayinannesi hemşire kanı aldıktan sonra bitti başka kan almayacağız dedi,daha sonuç çıkmamıştı,tekrar kan alınmadığı için doktora sormaya gittim ama doğuma girdiği için soramadım 😕
_Umayinannesi mervekrg54 ne yapacağımı şaşırdım araştırmadığım şey kalmadı anlamadım . herseyı yapsamda dikkat etsemde yıne sabah yüksek çıkıyor buna gebelik hormonlarının etkisi var
rmysbbr _Umayinannesi açlıkları düzene sokmak malesef diyetle pek mümkün olmuyor. Zaten tahminimce size günde tek sefer kullanılan levemiri verir o da yavaş salınımlı olduğu için açlık şekerinizi düşürür. Şekerin malesef ki erken doğum haricinde de riskleri var. Bebeğe zarar verme ihtimali var o yüzden doktorunuzu dinleyin bence. Son gebeliğimde 38. Haftada doğumu başlattılar şeker yüzünden. Hem bebek iriydi hemde riskli sayılıyor sonrasında. Bu gebeliğimde de aynı şekilde dikkat ediyorum ama belli bir süre sonra insüline tekrar başlayacağımın da farkındayım. Endokrin ve kadın doğum doktorunuzu dikkate almanızı tavsiye ederim. Ebenizde bilgilidir ama şeker konusunda tam bi eğitimleri yok sonuçta
kvsr1603 iremucar 112 kiloyla hamile kalmıştım 9 kilo verdim son 2 ayda 5 kilo aldım doğuma 108 le girdim