Kızlar selam. Geçen hafta 21+0 iken detaylı ultrasonum vardı.
İkili tarama, fetal vs hiçbir şey yaptırmamıştım. Muayenede doktor çok güler yüzlüydü, her yeri bize tanıttı kalbi, odacıkları, beyinciği ciğerleri. Parmaklarını vs eşime saydırdı hatta. Muayene sonunda ise bu bir tanı değil taramadır benim gördüğüm hiçbir sıkıntılı durum yok, her şey çok güzel görünüyor bebek sağlıklı gözüküyor dedi. Her şey cok güzeldi eve geldim ta ki bana teslim ettigi raporu inceleyene kadar. Değerleri merak ettim biraz baktım ancak HC(kafa çapı) değerim 19+6 da olarak gösteriyor. Yani bebiş 21+0 iken o 19+6 olarak kalmış. Sonra HC değer nedir diye bakınca kafa çapı olduğunu gördüm. Biraz buradaki başlıklar baktım biraz google biraz annelerin yorumlarını falan okudum. Herkesin kafa çapı önde giderken benimki olduğumdan geri kalmış. Çok kötü hissettim. Persentil ise %5 diyor. İnternette bakınca %3ün altı icin mikrosefali diyor zaten :( doktoruma mesaj attım, bir hafta ön bir hafta gerilik çok normal dedi ama %5 benim uykularımı kaçırdıoo evham yaptım. Benim yaşadıgım gibi bir durum yaşayan var mı?