sarilale123 eyvahamileyim çeneni gögsüne daya tam ağrı geldiğinde derin nefes al ıkın demişti bana doktorumda ebelerde . En etkilisi bu sanırım artık yapamıyorum dediğimde bebek geliyor, saçları görünüyor demişlerdi son ıkınmada doğdu zaten.
kvsr1603 eyvahamileyim sancılar geldiğinde 4 e kadar nefes alın 8 e kadar ağız açık şekilde verin bunu hiç bırakmayın doğum sırasında ebeyi ya da doktoru dinleyin mutlaka sancı gelince ıkınma yapın ama sancı gidince durmanız gerekiyor hem yırtık keside bu sayede olmaz ya da az olur
busrabaskal eyvahamileyim kesinlikle ebe okuluna git derim ben kontrol edemedim daha önceden yapmadığım öğrenmediğim için zorlandım.
Papatya-45 sarilale123 ben ilkinde nefesimi cok tutup ıkanamamıstım varmı bi yontemi kız bana da anlat 2.gebelik ins.oda normal olcak
sarilale123 Papatya-45 tam sancı geldiğinde ıkınmak en önemlisi bacım . Sancı durduğunda sen de duracaksın sürekli ıkındığında yırtıklar oluşuyor işte.nefesi burundan alıp ağzınla vereceksin . Çenen gögsüne dayalı bütün gücünle sancıyla ıkınsan gerçekten doğum hemen oluyor zaten
eyvahamileyim gebe okuluna gittim, burundan alıp burundan verdirdi, ama başka örnekleri de görünce hangisi daha etkili acaba diye düşündüm ve öğrendiğim tüm bildiklerimi unutmuş hissediyorum :)
bsya eyvahamileyim tecrübesiz olduğum için iki doğumda da nefes kontrolüm yoktu kimse de yönlendirmedi ıkın dediler çenemi göğsüme dayayıp ıkındım sadece bu defa gebe okuluna kayıt oldum nefes egzersizlerine çalışıyorum
bsya eyvahamileyim 18. haftadayım videolar izliyorum nefes egzersizi ile ilgili şuan gebe okulu daha başlamadı takip ettiğim ebeler var instagram üzerinden onlarda çok faydalı bilgiler veriyor
Semilk05 eyvahamileyim ilk de şansım yaver gitti herhalde rabbime hamdolsun 3 kez ıkındım nefes aldım mı hatıramıyorjm bile 1-2 dk sürmedi. İnsallah şimdi ikinciyi bekliyorum aynısı olur diye dua ediyorum
eyvahamileyim Semilk05 kaç haftalık doğum yaptınız, bebeğinizin ölçümleri nasıldı, darısı bizlerin başına inşallah