duygukrmn Geçmiş olsun, ben de 25.haftadayım. Obsesyon sorunum yok ama ben de yoğun stres ve travmaların tetiklenmesi sebebiyle gebelik öncesi yaşadığım panik atak durumlarını tekrar yaşamaya başlayacağım gibi. Geçen gün el kadar su gelişi gibi bir şey oldu. Beynim bir şey yok dese de kendimi sakinleştiremedim. Panik atak geçirdim. Kontrole gittiğimde bir sorun yoktu. Travmatik şeyleri çok üst üste yaşadım, halen de yaşıyorum. O sebeple ilerleyen haftalarda bu durumu kontrol etmek zorlaşabilir diye doktorum söyleyeceklerimi yorumlama, bir psikiyatriye görün dedi. İlla ilaç yazsın diye değil, ama yazmazsa da pasiflora, melatonin gibi şeyler başlayalım ki uykular düzene girsin dedi. Bana da 25 mg lustral verdi doktor. İnsan kullanıp kullanmama konusunda tereddüt ediyor ama bence stres veya sizin yaşadıklarınız da kolay süreçler değil, ilacın artıları ve eksileri düşünülerek reçete ediliyor, belli aylardan sonra kullanmak güvenli, ilk aylarda bile gerekli durumda verebiliyoruz dedi psikiyatri doktoru, ki öyle her gelene direkt ilaç yazan biri değildir. O sebeple ben kullanmaya başlayacağım. Kadın doğum doktoruma da sorup onayını almak istedim ama önce, henüz dönüş yapılmadı. Kullan diyecektir o da ama tabii.