eminaas Buharlı pişirici çok gerekli değil bence, 1 yaş sonrası kendi yemeklerinizden vermeye başlıyorsunuz, o yüzden uzun ömürlü bir ürün olmuyor. Pirinç unu, muhallebi tarzı şeyler çok tercih etmedim ben, boş kilo yapıyor gibi geliyor bana. İkea veya normal züccaciyelerde bile var artık, buharda pişirme aletleri, tencerede kullanılan, onlar gayet işimi görmüştü.
Evde peynir yapımına girecekseniz o konuda çok yanlış video var. Genelde sütü kaynatıp limon sıkıp kestiriyorlar sonra lor yaptım diyorlar ama o maalesef lor değil süt kesiği. 1 yaş altı çocuklara da onu vermek doğru değil, inek sütü vermiş oluyoruz bir mayalama işlemi olmadığı için. File markette şirden mayası var, ben onunla mayalama yapardım. Onun peynir altı suyunu kaynattığınızda çıkan peynir asıl lor. Her yerde gerçek lor bulunmuyor, her tarife de güvenmeyin derim o yüzden. Paşalı markasının lor peynirini veriyorlardı anneler birkaç sene önce, baya popülerdi. Hazır alacaksanız bakabilirsiniz.
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama yeni başladıysanız tadım yaptırdıkça patates, tadım yapılan sebze, havuç gibi sebzeleri karıştırıp yoğun kıvamlı çorbalar yapabilirsiniz. İlerleyen aylarda pankekler güzel oluyor. Çilek mevsimi geldi, diş kaşıması için ezip buzlukta dondurup meyve filesinde verebilirsiniz.
Kefir mayalayabilirsiniz. Oda sıcaklığında süte mayayı atıp 1 gece karanlık yerde beklemesi yeterli. Migros’tan almıştım mayayı. Sonra buzlukta muhafaza edilebiliyor.
Et suyu ekleyebilirsiniz çorbalara falan. Ayı ilerledikçe sebze kuruları eklerseniz lezzetli yapıyor yemeklerini. ☺️ aklıma gelenler genel olarak bunlar.