Canandemirtas merhaba ilk gebeliğimde 20. Haftamda açılma ve 15 mm rahim ağzıyla acil serklaj oldum ama kanama ve enfeksiyondan hiç kurtulamadım ve de bebek hep aşağıdaydı hareketleri dediğiniz gibi hissediyordum vajinamdaydı tekmeleri artı kasılmalar da hep vardı. 26+4 de sancılarım kasılmalarım başladı düzenli olmaya ve 13-15 saat arası sancı çektikten sonra sancılar durdu fakat suyumun gelmesiyle doğum yaptım 26+6 da. Şimdi ikinci hamileliğim , ilkiyle aynı ilerlemiyor evet ama önlem amaçlı 13 haftada serklaj atıldı . Şuan 29 haftalığım kontrollü ilerliyoruz kasılmalar için ilaç kullanıyorum 2 aydır . Haftada bir kontrole gidiyorum perinatolojiye ayrıca progestan fitil kullanıyorum . Çok şükür rahim ağzı uzunluğum iyi durumda 🙏 her hamilelik bir değil evet ama rahim ağzı kısalığı tekrarlayabilen bir olay o yüzden önlem amaçlı atılan serklaj da acil atılana göre başarı oranı daha yüksek , ikinci de bu durumun olabileceği ihtimaliyle doğru adımlar atılırsa inşallah herşey daha güzel olacak sizin için de 🙏🙏 şu an ikinci de ilkindeki gibi aşağıda hissetmiyorum hareketleri bu arada