ebrudemirel00 Doktorum 28. İnci haftada rahim ağzında 29 mm uzunluk olduğunu söyledi. Normalde 25 mm olması gerekirmiş. İlk hamileliğim olduğu için bilgim yok. Yaşayanlar bana anlatabilir mi? Erken doğumdan bahsetti çünkü. Önlem için ilaç yazdı.
neslihanttk ebrudemirel00 ya 35+6 dayım doktorum ne kontrol etti ne başka bişi ne ye göre baktılar bu sancın falanmı vardı yoksa kontrol amaçlımı bakıp gördü
NobleMom ebrudemirel00 Alt sınır 25 mm. Sizin de alt sınıra yakın olduğu için ilaç vermiş. Kullanın mutlaka. Çok ayakta durmayın ve kendinizi yormayın 🙏🏻✨
Sinerjik ebrudemirel00 genislik degil de rahim agzi uzunluğu. Sınır 25 mm. Yani 25 mm den daha kısa olması istenmiyor. Ne kadar uzun o kadar iyi. Benim 19.haftada 28 mm çıkmıştı progestan tedavisi gördüm. Uzadı cok şükür dinelnme ile. Uzamasaydi serklaj olacaktim yani rahim agzina dikis atılacaktı. Ağır kaldırma cok fazla eğilme ilişkiyi de yasakladı. Bol su iç cunku kasilmalarin yavas yavas başladığı haftalardasin kasilmalar kisalma yapabilirmis. Bol su icmen kasilmalari hafifletir. Dinlenmeye çalış. Progestan fitil verdi mi doktorun? Benim suan normal gelmeye başladı ölçümlerim ama yine de önlem amaçlı kullanmaya devam ediyorum
Bebekkuzu ebrudemirel00 benim 31 çıkmıştı hiçbir şey vermedi sonra bakınca 37 çıktı. Şu an da sonuna geldim zaten
ebrudemirel00 neslihanttk şikayetin var mı diye sordu. Bende kasıkta ağrı gibi şikayetlerimin olduğunu anlattım. Ultrasonda çıktı zaten. O çıkıyor.
ebrudemirel00 NobleMom dikkat etmeye çalışıyorum ama illa ki yemek ev işleri oluyor. Tabi ki azalttım 🥲
ebrudemirel00 Sinerjik uzaması dedi. Evet. Şuan olduğu kadar dinleniyorum. İnşallah geçer. Bana da progestan verdi.