Sezei ben varım 12. Haftada 3.8 ölçülmüştü. Bizede aynı şeyler söylendi. Şuan 26 haftalık sağlıkla doğmasını bekliyoruz. Fakat bi konuda çok katı konuşmuşsunuz amniyosenteze kesinlikle karşıyım falan. Nedem karşısınız gözde büyütülen kadar bitşey değil çok basit. Ben verdim ve kafam çok rahatladı, ve bi konuda daha birşwt söylemek istiyorum amacım kafa karıştırmak değil fetal dna da doğru sonuç alamayan çok anne adayı gördüm burda. Ben sırf bu yüzden fetalden vazgeçtim. Hasta dendi amniyosentez teniz çıktı çok insan duydum. Eski postları araştırın görürsünüz sizde. Ben o zamanlar üşenmeyip bütün postları yazılanları tek tek okumuştum. Doktor bana fetal dna da bir tarama testidir risk verir riskli gelse biz teşhis için yinede tanı testi olan amniyosentezi isteriz senden dedi. Bende aldırmayı düşünmüyordum fakat kendini olası her durumu hazırlarım dedim . Ve birde Taki amniyosentezle microarrey testine bakıldığını öğrenene kadar. Onda en ince ayrıntısına bile bakıyorlar olası bir kromozom eksikliği parçalanmışı vs varmı diye. Allah göstermesin fazla kromozom down yapar özel çocuk olur fakat eksik kromozom çok ağır hastalıklara sebebiyet verebiliyor, ama kısacası özet geçeyim sadece ense kalınlığı sizi hiç korkutmasın. Eğer down vs olursa ilerki haftalarda muhakkak ama muhakkak başka belirti veriyor, gelişim geriliği bacak boyu kısalığı falan