miyaves canım doğum sonrası rahat etmek inan çok belirsiz her ikisinde de rahat etmeyen veya hikayelerinfarklı olan çok fazla örnek var. Benim doktorum da çatı muayenesi için doğum anı önemli ama fikrimiz olsun diye bakalım demişti benim bebişin de kilosu normal ne ileri ne geri ama baş çevresi 10 gün falan ilerde, çatın uygun olabilir yine de kesin bir şey diyemem o ana bağlı herhangi bir sıkıntı yaşarsak doğumu çeviririz demişti ben de ona göre adapte oldum. İnan aynı senin gibiyim 12. Haftamdan beri yoga+pilates hiç bırakmadım ki gebelikten önce de düzenli bir egzersiz hayatım vardı ama doğum o kadar belirsiz ve ne olacağı belli olmayan bir şey ki ne planlasak olmayabilir. 4-4.5 kg bebeği minicik kesiyle doğuran da var 2.5 kg bebekte upuzunnn dikiş atılan da o yüzden bence sürece kendini bırak ve doktoruna güven ilk etapta vajinal denersin zaten bedenin bebeği de kendini de tanıyor pelvisten geçemeyecek gibi olan bebek doğumun neredeyse başından anlaşılıyor tıkandığın noktada ne kendini ne bebişi yor tavsiyem her iki doğum seçeneğine de adapte olabilmen o anın akışına bırak ve tedirgin olma hiç vücuduna güven önemli olan sağlıcakla evlatlarımıza kavuşmak ❤️