Merve43 Arkadaşlar 15 haftalık hamileyim bugün doktorum total plasenta previa dedi şu ana kadar hiç kanama olmadı ama çok riskiymiş ciddi kanama erken doğum riski gibi. Böyle birşeyle karşılaşan var mı aranızda?
Caglaucrr Merve43 18. Haftamda bende kanama oldu plesente previa teşhisi kondu. 1 1 buçuk aya bebek büyüdükçe yukarı çıkar dediler ciktida. İş yapma yat dinlen sürekli çıkar inşallah
Mz93 Merve43 cnm ilişki cok önemli belki yasaklarlar dikkat edin demek istedigi rahim agzini tamamen plasenta kapatmış... iliski sirasinda zedelenme vs olur ALLAH korusun
dilekug Merve43 bana 13. haftada aynı tanı kondu ve sürekli kanama şikayetim vardı. Sürekli olarak iğne ve hap kullanıyorum. Doktora ilk ne yapacağız diye sorduğumda ilaçlarını kullan, kendini çok yorma. 20. haftalar civarında çıkacaktır demişti. Dediği gibi oldu Şu an 18. haftadayız baya baya yukarı çıktı. Yani içini ferah tut, biçok kişi yaşıyor aynı şeyleri Allah'ın izni ile çıkar ☺️
Mrvaydn18 Merve43 canım bolca dinlenmen ve cinsel ilişkiden uzak durman gerek. Kesinlikle ağır iş yapma 😞
Caglaucrr Merve43 Total rahim ağzını tamamen kapatması sanirim. Normal doğumu engelliyor diye biliyorum. Dikkat ettiğim sürece bişey olmaz canım içini ferah tut 😊
kbrhsyn Merve43 olmasada bi sorun olmuyor en fazla normal doğum yapamazsın ama kendini sürekli kolla dinlen iş yapma
Merve43 Mz93 biliyorum zaten ilişki hiç olmadı korkuyoruz hep 20 haftadan sonra netlesir dediler planlı sezeryan olacak zaten ama kaybetmekten korkuyorum
Mz93 Merve43 korkma cnm dikkatli olursan bisey olmaz ani hareketten uzanmadan ilişkiden sakın sen... Rabbim yardmcin olsun
Pakize01 Merve43 canim banada 15 haftalikken plasenta previa totalis dediler hemde mesename cok yakin plasemta tamamen kapatmis rahmi.suan 26 haftalik gebeyim 27 martta tekrar kontrolum var bakalim yer degistirmismi die buzamana kadar degismedi.zormus yer degismeside.benim de hic kanamam olmadi cok dikkat etmemiz lazim dogumu her hastane yapmio arastirma hastanesi ilk tercihin olmali
Merve43 dilekug Çok teşekkür ederim amin daha önce bi evladimi kaybettim buna da bisey olmaz ondan çok korkuyorum
dilekug Merve43 haklısınız, bu süreç çokta kolay geçmiyor. İnsan çok korkuyor ama daha haftanız çok küçük yukarı çıkacaktır. Siz ilaç verdi ise onları kullanın, kendinizi çok yormayın, gerisi tevekkül zaten ☺️
Merve43 Pakize01 peki sizin bebek gelişiminde filan sorun var mı bir de nelere dikkat ediyorsun sürekli yatıyor musun inşallah hiç olmaz kanamamiz
Pakize01 Yok cok sukur bebegin gelisiminde.yediklerime dikkat ediyorum bebegi kilo aldriacak seyler tuketmeye calisiyrm.bizlerin fok kilo almamasi lazimmis.agir kaldirmiyorum.16.30 a kadar calisiyorum eve geldigimde hicbise yapmadan uzanip dinlendim.çömelmicekmisiz kabiz olmicakmisiz.ben suan 27 marti bekliorum bakalim duzelmezse doktor ne dicek.
Hdou4225 Kızlar plasenta previa olup dogum yapan var mı yoksa da tecrubelerınız neler cok korkuyorum ben
Kahramanlar Korkma kızımada öyle dediler bebek büyüdükçe eşi yukarı çıkıyor ben normal doğurdum hatta
Elifffcik67 Merve43 benim de 12. Haftada oldu kanamayla.. doktorun yönlendirir seni zaten ağır iş yapma, uzun süre ayakta kalma, yükseğe uzanma, bol bol dinlen yatak modunda 😁 20. Haftada benimki tamamen yerine gelmişti risk tamamen kalktı seninde öle olacaktır
Merve43 Çok teşekkür ederim arkadaşlar zaten benim normal doğum şansım yok 1 yıl önce sezeryan olmuştum inşallah bi sorun olmaz dediginiz gibi
Hdou4225 Merve43 Benim de ilk dogumum sezeryandı araları 21 ay olacak. Su an plasenta previa varmıs bende de. Size doktorunuz neler soyledi total mi sizin marjinal mi. İlk dogum sezeryan olanlar daha riskli oluyor dıye okudum korktum cok
Hdou4225 Serman Tabiki gorunuyor. Genelde kanama olunca anlasılıyor ama rutın kontrol sırasında da belli olabilir. Benim oyle oldu mesela.