Fatmanur12345 bu biraz senin yaşantınla alakalı hep peş peşe doğurmanın çok mantıksız olduğunu savunurdum. Şuan ikinciye hamileyim iki çocuğumun arası tam 5 yaş olacak. Bu benim istediğim ve planladığım bişeydi. Şimdiye kadar yaşadığımız yerde komşularım vardı oğlumun arkadaşları vardı kimseye gitmesek bile çarşısı sahili doğal güzellikleri gayet aktif bir hayatımız vardı o hayatın içinde tek çocuk benim için çok ideal ve rahattı. Şimdi oradan taşındık taşındığımız yerde ne gidecek kimse var ne çocuğumla baş başa gidebileceğim bir ortam var ve oğlum aşırı sıkılıyor keşke diyorum 5 yaşındaki oğlumun şuan 2-3 yaşlarında kardeşi olsaydı. Arada kavga da etseler en azından evde canı sıkılmazdı şuan yarım gün okula gidiyor akşama kadar vakit geçmek bilmiyor. Ama eğer hala arkadaşları kuzenler etrafında olan sosyal hayat konusunda aktif bir hayatımız olsa ilkini iyice büyüttükten sonra yapmak daha mantıklı. Çünkü şuan hamileyim ilk oğlumun canı çok sıkılıyor çocuk doğunca şimdi ki kadar da ilgilenemem diye şimdiden düşünüyorum ama etrafında kuzeni arkadaşı olsa oynayacak o zaten kendi oynardı ben bebekle daha rahat ederdim diye düşünüyorum biraz uzun oldu ama benim tecrübem bu yönde taşındığımız yerde üst komşum var 4-6 yaşında iki kardeş oğlum onları görünce hemen kapıya çıkıp onlarla oynamak istiyor ama onlar zaten iki kardeş oynadığı için her zaman oğlumla oynamak istemiyorlar