ssselinn Toxoplazma IgM pozitif olup, amniyosentez sonrası da bebeğe Toxoplazma bulaşan var mı? Nasıl bir yol izliyorsunuz?
Nidaanur ssselinn toxo pozitifim amniyosentezi yaptırmadım. Şu an antibiyotik kullanıyorum. Doğuma kadar devam dedi doktorum. Siz ne yaptınız peki?
ssselinn Nidaanur amniyosentez yaptırdım. Şimdi sonucunu bekliyorum. Ama pozitif çıkarsa ilacı değiştireceklermiş. Aramızda yaşayan var mı diye merak ettim. Şu an doramycin 3×1 kullanıyorum
user99 Tokso benimde pozitif 10. Haftaya kadar antibiyotik kullandım adivite yüksek çıktığı için bıraktırdı doktor amniyosentez önerdi 18. Hafta da ben yaptırmayı düşünmüyorum
ssselinn user99 benim avidite düşük çıktı tüp bebekti transfer öncesi kapmışım merkez farketmemiş. Böyle bi durumda kaldım maalesef
Nidaanur ssselinn bende aynı şekilde kullanıyorum ilacı. İnşallah bebeklerimiz sağlıkla doğar. Korkuyla geçiyor hamileliğim.
user99 Nidaanur evet 2 kez yapıldı farklı merkezlerde yüksek çıktı doromisin kullanıyordum bende sonra kestiler benim ilacımı ilk gebeliğimde de çıkmıştı bu illet şey o gebeliğim kürtajla sonuçlandı. Şuan 15 haftalık oldum Allah’a şükür bişey yok tabi varsa da detaylı da öğreneceğim artık