Mayısta 3 yaşında olacak bir oğlum var. Ben şuan 33 yaşındayım. Ve 83 kg um. Doğum kilolarımı veremedim anlayacağınız. Daha doğrusu irademi korumadım bilinçli akılsızlık. İlk gebeliğimde kahve rengi lekelenmem olduğu için hamilelik şüphesi yaşadım bundan 4-5 ay önce adetten tam 10 gün sonra başlayan ve 3-5 gün süren. Geçmiş gönderilerilerimde bakabilirsiniz. Gebelik planım henüz yoktu çünkü testler yaptım negatif. Ama bu lekelenmeler devam etti her ay ve 1 hafta süren lekelenmeler oldu artık ramazanda da olunca Kadın doğum uzmanına gittim. Alttan muayene ettiğinde rahmin güzel yumurtan var dedi ondan önce bir doktora daha gitmiştim ama o ultrasonla baktığında kist vs görmemişti. Her neyse kan testi yaptı hormonların bozulmamış iyi bi de geçmişe bakalım dedi yani kendi yaptığı alttan muayeneye polikistiğin var dedi. Gebelik düşünüyorsan şuan tedavi görmen gerekiyor geciktirme yap dedi. Eşimle birbirimize baktık bu öyle 5 dk da doktorun yanında verilecek bir karar değil sonuçta. Dedim ben şuan düşünmüyorum yazı bir atlatalım vs dedim geçiştirdim kadın hatta folik asit vs verecekti o derece yani. Şuan isteseniz bile olmayabilir çünkü ayda bir kere yumurtlama oluyor %25 şansın var ama senin şuan %25 ten düşük hamile kalman dedi. Bana bir ilaç verdi 3 aylık şuan onu kullanıyorum ara kanamayı düzenlemek için. Kadın çocuk yapmamı söyledi bi kaç sene içinde 35 den sonra sıkıntı herşey gebelik bile zor dedi eşimde ben de 2. Çocuk istiyoruz ama şuan hazır değilim ben. Eşimde kadının konuşmasından etkilendi hazirandan sonra başlayalım bebek için diyor . Ben de Polikistik overi araştırdım kilo vermem gerekiyor sağlıklı beslenmem ve eski kiloma 68 e dönemem lazım. Kilolu hamile kalmak da istemiyorum zaten bu şekilde hamile kalmam da zor. Napıcamı bilmiyorum gerçekten. Hazır değilim ama ya olmazsa ilerde diyorum korkuyorum. Yaza kadar düzelir mi bu polikistik acaba ? 2. Çocuk için sorun olur mu süreç uzar mı olması için kafam karıştı 🥲 bir akıl verin bana nasıl düzelir bu ne yapmam gerekiyor yardımcı olun lütfen 🙏🏻