babygirl02 İlk çocuğumda lansinoh krem, susam yağı, fito krem, kantaron yağı, zeytin yağı, ayva çekirdeği jeli vs ne bulduysam kullandım. Hiçbiri fayda etmedi. Yarıldı. Açılan bölge sarı sarıydı. İlk emdiğinde çığlık atıyordum. Ona rağmen emzirmeye devam ettim. Çok zordu. Allah hiç kimseye yaşatmasın. 🤲🏻 Sonra madecassol merhem kullandım. O şekilde toparlamıştım. Yaklaşık 3 ay belki daha fazla da olabilir o kadar zaman sonra toparladım. Oğlumu aktif 2 yıl da emzirdim çok şükür. 🤲🏻 Şuan 4 yaşında. 🥹Ve şimdi 53 günlük bir bebeğim var. Bunda da hamileyken göğüslerime kantaron yağı sürüyordum. Dedim herhalde olmaz yara falan. Hastanede ağrı hissetmeye başlayınca ve geçmeyince hemen madecassol aldım. Başka birşey almadım. Hatta 2 tane aldım. Göğüslerim hemen yara olmuştu. Sürdüm ve göğüslerimi havalandırdım. Hiç kapatmadım. Hep açıktı göğüslerim. İlaç üzerindeyken göğüs pedine yada kıyafete vs temas etmedi ve hep göğsümde kaldığı için çok çabuk iyileştim. Hemen sızısını alıyor vallahi. Birincisini yarısına gelmeden iyileştim ve kullanmayı bıraktım. Normal doğum dikişlerim de iyileşti. Daha doğru pozisyonda emzirmeye başladım.Hala daha ilk emdiğinde bir sızı oluyor ama asla dayanılmayacak gibi değil. Sızı şeklinde. Madecassol merhemi mutlaka deneyin. 🌸 Rabbim yardımcınız olsun. En azından sağın sütünüzü o şekilde verin. O arada göğüs bakımınızı yaparsınız. En azından bebişiniz anne sütünden mahrum kalmaz. Sağım yaptığınızda acımıyor. Bende ilkinde çok aşırı zorlandığım için sağım yapıyordum bebek emmediği için hiç ağrım olmuyordu yani. Bebeğinizin size, sütünüze çok ihtiyacı var. Çok zor ama çalışın. Sağın o şekilde verin ama verin. Hiçbirşey anne sütünün yerini tutmaz. Allah yardımcınız olsun. Sabır ve dayanma gücü versin. İnşallah tez vakitte iyileşirsiniz. 🌸🤍