Beni hatırlayanlariniz olur belkim 🫣 20. Haftamdan beri plesantam assagida olup sezeryan planlariz denilen bebisimin plesantasi 32. Haftamda normal doğum yapacak kadar uzak mesafe de dendi normal doğum beklicez denildi daha önce 28 haftalıkken 5 gün 31 haftalıkken 3 gün erken doğum riski ile hastanede yatış serüvenim oldu 3 günlük yatisimda her ihtimale karşı 2 doz ciğer geliştirici vurulmuştu. Haftalık düzenli kontrollerime giderken 35+3 gecesi lavaboya gittiğimde idrar sonrası içimde bı balon patlama hissi olup ardından su gibi bişey aktı ben Su olup olmadığını emin olamayıp gündüz polikliniğe gittim muayne nst sonrası aktif su gelişi yok ama nst iyi değil bebek hareketleri istediğimiz gibi değil dendi acilde 2 serum sonrası ekrar oksijen eşliğinde nst istendi ve uygulandı artindan nstde değişen bişey olmadı nstmi çeken hemşire bence seni yatırırlar dedi ki gerçekten öyle oldu doktorum dogumhaneye indirip önce su gelişi varmı diye test yapicaz tekrar nst bakıp duruma göre konusurz dedi ardından testim pozitif çıktı hemen yatış yapıldı o gece sabah kadar nst ve muayne yapıldı nst bazen iyi bazen istenildiği gibi çıkmadı ped takibi yapıldı pedimde islakliklar olup su gelişi devamdi sabah 10 da alttan muayne sonra suyumun azaldığı 3 cm acilmam olduğu soylenildi ve suni sancı verilicek dendi ve başlandı 11 gibi suni sancı başlandı kademe kademe yükseltilen suni sancida benim ağrılarım başladı ama nstde gorunmuyodu nstde bebek yine hareketsizdi hemen suni sancinin yanına serum taktilar hareketlensin diye yine hareket olmayinca aynı zamanda oksijende gitsin denildi başka odaya oksijen takılması için kaldırıldıgim esnada ayağa kalkar kalkmaz benden bişey boşaldı ben doktorlara benden bişey boşaldı dedim bana sudur dediler muayne için çatala çıkmamı istedler ben doktorlardan önce altıma bakıp kanamam ve aynı zamanda 3 4 parça et gibi parçalar görünce korkup bağırmaya başladım benim kanamam baslamis diye aynı anda basima 5 doktor 3 ebe toplandı beni hemen çatala çıkarıp muayne ettiler 4 cm acilmam olmuş ama kanamanın sebebini anlamadılar çünkü kanamam hala devam ediyodu doktorlar kendi aralarinda konuşup beni tekrar nstye bağladılar oksijen ve serum eşliğinde bu esnada suni sancı kesildi başımda 3 tane doktor 2 tane hemşire bekletildi düşüş olursa hemen haber verin diye bı ara bı düşüş oldu doktorlar tekrar başıma toplandı böyle olmicak falan diye konuşuluyordu ben tabi korku içinde aglamalikliydim eltim ve eşim kapıda beni bekliyorlardı eltimden bı mesaj geldi acil koştur koştur sedye geldi acil sezeryan diye sanami geldi abimden imza aldılar dedi bende bilmiyorum diyene kadar hemşire ve hasta bakicinin elinde ameliyat onlukleriyle beni giydirmeye başladılar acil sezeryana iniyosun dediler koştur koştur sezeryana indim spinal anestesiyle çok şükür oğluma kavuştum 35+5 ye öğlen 13:28 de 2 kilo 50 gram aralığında 46 cm boyuyla aramıza çok şükür sağlıkla katıldı Rabbim kimsenin kucağını boş hiç bir anneyi babayı evladiyla sınamasın 🤲