İyi akşamlar kızlar sonunda bende doğum hikayemi yazıyorum. Hep özenirdim o yüzden detaylı ve uzun yazacağım…
Benim ilk doğumum sezeryan oldu aslında herşeyde normaldi ama doktor yönlendirmesi ve benim sabırsızlığım yüzünden 38+1 de sezeryanla doğum yapmıstım. 2. Hamileliğimin başından beri normal doğum istiyordum bunun için çok araştırma yaptım ve içime sinen bi doktor buldum. Canı doktorum Erol Bayraktar. Hamileliğimde herşey normal gitti ve normal doğuma engel hiç bişey yoktu. Hep ssvd olacak diye bekliyorduk taa ki 38 39 haftalara gelene kadar. Bende sancı cıkıyordu ama cok az ve araları cok genişti yani yalancı sancıydı. Doktorumda artık 39 oldun hala sancın yok açılman yok fazla riskte almak istemiyorum dedi. Ama ben 2. Kez sezeryana girmeye cok korkuyordum o yuzden buraz daha beklemek istediğimi söyledim. En fazla 40 haftaya kadar bekleyebilriiz dedi. Bende elimden gelen herşeyi yaptım ama hala sancım yoktu. Sezeryan için gün aldık artık 12 martta dogum olacaktı. Sabah oldu hastane için hazırlanmaya başladım herşeyi kabullenmiştim. Ilk cocugumu babannesıne bıraktık hastaneye gıderken benım sancılarım gelmeye başladı 5 dk da bı sancı geliyordu ve sancı geldikçe ben tekrar umutlanmaya başladım belki açılma olur dıye. 2 3 saat sancı cektım nst de sancılarım 80 lere cıkıyordu bu bıle benım canımı acıtıyordu sonra doktorum geldi vajinal muayene yaptı ve 2 cm acıklık oldugunu söyledi ve son kez kararımı sordu bu açılma cok az ne kadar ilerler bilemeyiz dedi ve ben yine sezeryanı kabul ettim. Doğuma hazırlandım ve eşimle bırlıkte amelıyathaneye gittik. Doğum anında herşey cok güzel ilerledi iğne canımı acıttı ama gerisi iyiydi doktorum butun korkularımı azaltmıstı cunku. Ve iyiki sezeryan olmusum bebek kakasını yapmıs cok sükür yememiş ve benim ilk dogum yaptıran doktorum benım karnımı içten dikmemiş bağırsaklarım organlarım karnıma yapışmıs bunuda sezeryan olmasaydım öğrenemezdım yanı herşey de bi hayır vardır 1 hafta da toparlandım sadece kalçamda hala uyuşukluk var ve bel ağrısı var umarım en kısa sürede onlarda gecer. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim inşallah herkesin dogumu çok güzel gecer sağlıkla kucağınıza alırsınız ❤️