Kızlar toparlanır toparlanmaz doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istedim sonunda bende doğurdum 40+1de Tam 40 haftalıkken doktor kontrolüm vardı poliklinikte beni NST‘ye yönlendirdi NT’de iki tane Sancım çıktı altta muayene edelim dedi istersen bir bakalım açılan var mı yok mu diye böyle baktı yumuşama var dedi bugün yarın doğurursun hemen akşamına nişanım geldi saat 17 gibi sancılarım biraz gelgit yaptı akşam 22 kadar acile gittim bir santim açılma var dediler git sabah gel ben de eve gittim evde açılma hareketleri yaptım sıcak duşa girdim o gece sabaha kadar uyuyamadım altıda evden çıktık 26 Mart 6:40’ta doğumhaneye alındım 6 santim açıklığım vardı doğum haneye girdiğimde hemen üstümü değiştirdiler yatışım yapıldı içeriye çok güler yüzlü bir ebe geldi zaten hastane çalışanıydım ben de ebeyle biraz sohbet ettik bana süreci anlattı pilates topu ve yanıma bir tane Stajyer ebe verdi 9:15’e kadar ebe ile hareketler yaptık sırtıma masaj beni yürütme pilates topunda hareketler tek tek beni süreç içerisinde destekledi suyumu patlatılar sonra bana bir suni sancı taktılar sadece 1 saat aldım aniden tuvaletim geldi iki defa temizledim kendim sonra bağırmaya başladım bütün ekip başımdaydı beni hemen yatırdılar bebeğin başı gelmişti dayanılmazdı bebeğin kilosundan dolayı ıkınmada zorluk yaşadım tuveltimde geldi biraz sorun etme yapabilirsin bizim için önemli olan sen ve bebeksin dediler onda temizlediler zaten az gelmişti Bebeğin tam başa çıkarken sol bacağımı kendime doğru çektim o anda yırtıldım içerden çok kötüydüm hep bir yerden destek verdiler tekrardan bana yaparsın hadi bebek geldi dört defa falan ıkındım sonra bebek doğdu 10 43 te bu sefer bebeğin eşi çıkmıyordu onunla biraz uğraştılar dışarıdan dikişlerim yoktu ama içerden vardı o da benden kaynaklıydı son anda yaptım hareketten bebişim kucağıma aldım yataklı servisinden de memnun kaldım 24 saat içerisinde taburcu edildik evimize geldik çok şükür darısı doğumunu bekleyen anne adaylarımızın başına